Γερμανία: «Τέλος εποχής» για τους τηλεφωνικούς θαλάμους - Αποσύρονται 12.000 σε όλη τη χώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: «Τέλος εποχής» για τους τηλεφωνικούς θαλάμους - Αποσύρονται 12.000 σε όλη τη χώρα
Η Γερμανία αποχαιρετά τους τελευταίους εναπομείναντες δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους με χρήση κερμάτων. Τέλος εποχής για ένα κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμυρίων πολιτών για πάνω από έναν αιώνα.

Η Γερμανία αποχαιρετά τους δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους, μέρος της καθημερινής ζωής των πολιτών για περισσότερο από έναν αιώνα. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Telekom ενημέρωσε την περασμένη Δευτέρα (21/11) θα «απενεργοποιηθεί» η λειτουργία των περίπου 12.000 εναπομεινάντων θαλάμων με τη χρήση κερμάτων σε όλη την χώρα.

«Από τέλος Ιανουαρίου θα απενεργοποιηθεί και η χρήση με την πληρωμή τηλεφωνικών καρτών και επομένως όλη η τηλεπικοινωνία στους τηλεφωνικούς θαλάμους».

Όπως εύστοχα αναφέρει η Deutsche Welle, είναι δύσκολο να το φανταστεί η γενιά των smartphone, αλλά όχι πολλά χρόνια πριν, όταν κάποιος ταξίδευε ή ήθελε απλά να μιλήσει με κάποιον, έπρεπε να αναζητήσει έναν τηλεφωνικό θάλαμο για να τα καταφέρει. Τώρα τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει και τα κινητά τηλέφωνα μάς έχουν «λύσει τα χέρια». Κάποτε όμως, μικροί, συνήθως βρώμικοι, θάλαμοι που συνήθως μύριζαν από μουχλιασμένο χαρτί τηλεφωνικού καταλόγου μέχρι καπνό τσιγάρου.

Πολλές φορές τα κέρματα που χρειαζόταν κανείς για να μιλήσει έπεφταν μέσα στο μηχάνημα ή τελείωναν πολύ γρήγορα και έτσι μεγάλωνε η ουρά αναμονής μπροστά από το μηχάνημα. Όλα αυτά όμως είναι αναμνήσεις μιας άλλης εποχής...

Ολόκληρο το άρθρο στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ifo: Έρχεται ύφεση στη Γερμανία τον χειμώνα - Στο -0,6% για το δ' τρίμηνο του 2022

Στην Αθήνα το συνέδριο των ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Γαλλίας- Προβολή Ελλάδας ως χειμερινό προορισμό

Βρετανία: Εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και ταχυδρομεία ξεκινούν απεργίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider