Ουκρανία: Ανελέητο ρωσικό πυραυλικό σφυροκόπημα σε όλη τη χώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Ανελέητο ρωσικό πυραυλικό σφυροκόπημα σε όλη τη χώρα
Πέντε νεκροί σε πολυκατοικία στο Ντίνπρο που χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο. Πύραυλοι πλήττουν υποδομές ζωτικής σημασίας σε Χάρκοβο και Λβιβ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:20

Σειρήνες αεροπορικής επίθεσης ηχούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας και αξιωματούχοι καλούν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο από πιθανούς ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Μικολάιβ, Βιτάλι Κιμ, δήλωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι έχουν ήδη εντοπιστεί να πετούν στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας και ότι τα συστήματα αεράμυνας είναι σε λειτουργία.

Ρωσικοί πύραυλοι πλήττουν υποδομές ζωτικής σημασίας στις ουκρανικές επαρχίες Χάρκοβο και Λβιβ στο ανατολικό και δυτικό τμήμα της χώρας αντίστοιχα, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Πέντε νεκροί σε χτύπημα πολυκατοικίας στο Ντίνπρο

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 27 τραυματίστηκαν - μεταξύ των οποίων έξι παιδιά - από ρωσική πυραυλική επίθεση σε μια πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο στην κεντροανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνισένκο, σε νεότερο απολογισμό των θυμάτων της επίθεσης.

"Είκοσι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ανάμεσά τους είναι έξι παιδιά. Όλοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο", είπε.

Κατέρριψαν 21 από τους 33 ρωσικούς πυραύλους

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 21 από τους 33 πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά στόχων σε ολόκληρη την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας Βαλέρι Ζαλούζνι.

Η Ουκρανία κατέρριψε 18 από τους 28 ρωσικούς πυραύλους Cruise και 3 από τους 5 πυραύλους αέρος-εδάφους, διευκρίνισε.

Ακολουθούν δύσκολες μέρες

Ο υπουργός Ενέργειας Γκέρμαν Γκαλουσένκο δήλωσε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες στο μέτωπο της ενέργειας έπειτα από την τελευταία ρωσική επίθεση κατά ζωτικής σημασίας υποδομών σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας.

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα μαζική πυραυλική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

«Εξαιτίας των βομβαρδισμών στις περισσότερες περιοχές, πραγματοποιούνται έκτακτες διακοπές. Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες», έγραψε ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας στο Facebook.

Το Σολεντάρ παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο επιμένουν Ουκρανοί αξιωματούχοι

Η μικρή πόλη Σολεντάρ στην ανατολική Ουκρανία, επίκεντρο μιας σφοδρής μάχης μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων, την οποία η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει, εξακολουθεί να είναι «υπό ουκρανικό έλεγχο», δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο.

«Το Σολεντάρ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών, οι δυνάμεις μας έχουν τον έλεγχο του», είπε, προσθέτοντας ότι αυτή η τοποθεσία και η κοντινή πόλη Μπαχμούτ είναι τα πιο «καυτά» σημεία στο μέτωπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Νέες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο

gazzetta
gazzetta reader insider insider