Η Κομισιόν θεσπίζει εναρμονισμένους κανόνες εμβολιασμού των ζώων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κομισιόν θεσπίζει εναρμονισμένους κανόνες εμβολιασμού των ζώων
Λαμβάνουν υπόψη τις νέες διαθέσιμες επιστημονικές γνώσεις και την πείρα που αποκτήθηκε κατά την εφαρμογή των ισχυόντων κανόνων της ΕΕ.

Η Κομισιόν εναρμονίζει τους κανόνες εμβολιασμού των ζώων κατά των πλέον σοβαρών ζωονόσων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όσον αφορά τη γρίπη των πτηνών, θα θεσπιστούν ειδικοί κανόνες για τον εμβολιασμό ως μέτρο ελέγχου ή πρόληψης της νόσου. Έτσι θα καταστούν δυνατές οι ασφαλείς μετακινήσεις ζώων και προϊόντων από εγκαταστάσεις και ζώνες όπου έχει πραγματοποιηθεί εμβολιασμός.

Οι νέοι αυτοί κανόνες συνάδουν με τα διεθνή πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων και λαμβάνουν υπόψη τις νέες διαθέσιμες επιστημονικές γνώσεις και την πείρα που αποκτήθηκε κατά την εφαρμογή των ισχυόντων κανόνων της Ένωσης.

Δήλωση

Η κ. Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά: «Υπό το φως της σοβαρότερης έξαρσης της γρίπης των πτηνών στην πρόσφατη ιστορία της ΕΕ, η καταπολέμηση της νόσου αυτής βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Οι εξάρσεις αυτές προκαλούν τεράστιες ζημίες στην πτηνοτροφία και παρεμποδίζουν το εμπόριο. Οι κανόνες που παρουσιάστηκαν σήμερα θα επιτρέψουν την εναρμόνιση της χρήσης του εμβολιασμού για την πρόληψη και τον έλεγχο της εξάπλωσης της νόσου και θα ορίσουν προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν τη μετακίνηση των εμβολιασμένων ζώων και των προϊόντων τους.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ΕΕ ζητά fast-track διαδικασίες για τους κεφαλαιακούς κανόνες των κρυπτονομισμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider