Η Δευτέρα 3 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Δευτέρα 3 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία
Η θερμότερη ημέρα που έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία - σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Κέντρου Προβλέψεων για το Περιβάλλον- ήταν η Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023.

Η θερμότερη ημέρα που έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία - σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Κέντρου Προβλέψεων για το Περιβάλλον- ήταν η Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023.

Πιο αναλυτικά, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία έφτασε τους 17,01 βαθμούς Κελσίου ξεπερνώντας έτσι το ρεκόρ του Αυγούστου του 2016, όταν η μέση παγκόσμια θερμοκρασία είχε φτάσει τους 16,92 βαθμούς Κελσίου.

Η μέτρηση της Δευτέρας είναι η μεγαλύτερη από τότε που ξεκίνησε η δορυφορική παρακολούθηση του καιρού το 1979, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν πως είναι η υψηλότερη από τότε που άρχισαν οι καταγραφές μετρήσεων στα τέλη του 19ου αιώνα.

Οι νότιες ΗΠΑ βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες σε αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα. Το ίδιο και η Κίνα που κατέγραψε τη Δευτέρα θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 35 βαθμών Κελσίου. Την ίδια στιγμή, σε διάφορα μέρη της Βόρειας Αφρικής η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 50 βαθμούς Κελσίου.

«Δεν είναι προφανώς ένα ρεκόρ που θα πρέπει να το γιορτάσουμε» τονίζει στο Reuters η περιβαλλοντολόγος Friederike Otto. «Είναι σαν μία θανατική καταδίκη για ανθρώπους και οικοσυστήματα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider