Βρετανία: Το Παλάτι αφαίρεσε από τον Πρίγκιπα Χάρι τον τίτλο της «Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Το Παλάτι αφαίρεσε από τον Πρίγκιπα Χάρι τον τίτλο της «Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας»
Η τρέχουσα έκδοση της σελίδας δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά σε HRH αλλά αντίθετα αναφέρεται στον Χάρι είτε ως δούκας είτε ως δούκας του Σάσεξ.

Ένα «αθόρυβο» update στην ιστοσελίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αφαίρεσε από τον Πρίγκιπα Χάρη τον τίτλο της «Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας» («His Royal Highness»).

Μέχρι πρόσφατα, ο δούκας του Σάσεξ εξακολουθούσε να αναφέρεται με τον τίτλο του HRH στο βιογραφικό που φιλοξενεί η ιστοσελίδα. Ωστόσο, η τρέχουσα έκδοση δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά στην «Αυτού Βασιλική Υψηλότητα» και αντ'αυτού αναφέρεται στον Χάρι είτε με τον τίτλο του «Δούκα» είτε του «Δούκα του Σάσεξ».

Σύμφωνα με τον Independent, τον Ιούνιο, μια σελίδα του site που περιέγραφε λεπτομερώς το έργο του Χάρι για την ευαισθητοποίηση γύρω από το AIDS, σημείωνε: «Το 2016, η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα υποβλήθηκε σε τεστ HIV στο νοσοκομείο Guy's and St Thomas' για να ευαισθητοποιήσει και να προωθήσει το πόσο εύκολο είναι να εξεταστεί κανείς, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών του για την εξάλειψη των στίγματος που συνδέεται με το HIV/AIDS».

Πλέον, η ιστοσελίδα αναφέρει «Το 2016, ο Δούκας υποβλήθηκε σε τεστ HIV στο νοσοκομείο Guy's and St Thomas' Hospital για να ευαισθητοποιηθεί...».

Σε δήλωση προς την εφημερίδα Expess, το βρετανικό Παλάτι υποστηρίζει πως «ο δικτυακός τόπος της Βασιλικής Οικογένειας περιέχει πάνω από πέντε χιλιάδες σελίδες με πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της Βασιλικής Οικογένειας. Μετά τον θάνατο της αείμνηστης Μεγαλειότητάς της, της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', το περιεχόμενο επανεξετάζεται και ενημερώνεται περιοδικά. Μέρος του περιεχομένου ενδέχεται να μην είναι ενημερωμένο μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

Η ενημέρωση του site της βασιλικής οικογένειας έρχεται μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποποιηθούν τους βασιλικούς τους τίτλους τον Ιανουάριο του 2020. Λίγο μετά την απόφασή τους, ανακοινώθηκε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ ότι ο Δούκας και η Δούκισσα δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τους τίτλους HRH.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισημερινός: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη δολοφονία του υποψήφιου προέδρου

gazzetta
gazzetta reader insider insider