HR σπουδές - Η Νο1 Πιστοποίηση στην Ελλάδα για καριέρα στο HR

Viber Whatsapp Μοιράσου το
HR σπουδές - Η Νο1 Πιστοποίηση στην Ελλάδα για καριέρα στο HR
Η ύπαρξη ενός οργανωμένου τμήματος HR (Human Resources) επιτρέπει στους οργανισμούς να σχηματίσουν και να διατηρήσουν ένα υγιές και αποδοτικό εργασιακό περιβάλλον. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν στην ανάπτυξη του HR, καθώς αναγνωρίζουν την ανάγκη στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού τους. Η αναγνώριση της αξίας και του κέρδους που μπορεί να επιφέρει το HR, οδηγεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Η ύπαρξη ενός οργανωμένου τμήματος HR (Human Resources) επιτρέπει στους οργανισμούς να σχηματίσουν και να διατηρήσουν ένα υγιές και αποδοτικό εργασιακό περιβάλλον. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν στην ανάπτυξη του HR, καθώς αναγνωρίζουν την ανάγκη στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού τους. Η αναγνώριση της αξίας και του κέρδους που μπορεί να επιφέρει το HR, οδηγεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Καριέρα στο HR

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι επαγγελματίες διαφορετικών κλάδων που επιλέγουν να διεκδικήσουν μια καριέρα στο HR.

Απόφοιτοι θεωρητικών σχολών, όπως Φιλολογία, Παιδαγωγικό, Κοινωνιολογία και Ψυχολογία αλλά και από θετικές σχολές, όπως Οικονομικά και Λογιστική, επιδιώκουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζονται, ώστε να ενταχθούν στις ομάδες HR διαφόρων οργανισμών και να διεκδικήσουν πολλά υποσχόμενες θέσεις εργασίας.

Ποιος είναι ο λόγος για αυτό το μαζικό ενδιαφέρον και τι βλέπουν στο HR αυτοί οι υποψήφιοι;

#1. Καλύτερος μισθός

Οι θέσεις HR είναι από τις πιο «καλοπληρωμένες» θέσεις σε έναν οργανισμό, οι οποίες φυσικά είναι ανάλογες των ευθυνών και του επιπέδου κάθε επαγγελματία.

#2. Εταιρικό περιβάλλον

Τα HR τμήματα κατά κανόνα αναπτύσσονται σε μεγαλύτερες εταιρείες με οργανωμένα εταιρικά περιβάλλοντα και περισσότερο δομημένες διαδικασίες σε ζητήματα όπως οι κύκλοι μισθοδοσίας και τα ευδιάκριτα ωράρια εργασίας.

#3. Προνόμια

Οι εταιρείες, ανάλογα με το μέγεθος, τη δραστηριότητα και την κουλτούρα τους, θέτουν σε εφαρμογή πολλαπλά πλάνα προνομίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ομαδικά προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, συνταξιοδοτικά προγράμματα, επιδόματα μετακίνησης και εταιρικός εξοπλισμός. Ένα από τα σημαντικότερα προνόμια τα οποία συνήθως προσφέρουν οι εταιρείες είναι η Εκπαίδευση (Upskilling), με στόχο την απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

#4. Επαγγελματική Ανέλιξη

Το HR προσφέρει πολλές προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης στους επαγγελματίες του χώρου. Ξεκινώντας από “junior” θέσεις, μπορούν να διεκδικήσουν την ανάληψη περισσότερων ευθυνών και αν επιλέξουν και την ειδικότητα του HR που ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητα και τα skills τους, μπορούν μελλοντικά να αξιώσουν ακόμη και Διοικητικές θέσεις. Η τριβή με το αντικείμενο, είτε μέσω της εμπειρίας είτε της εκπαίδευσης, αποτελεί σημαντικό εφόδιο για τους επαγγελματίες του HR.

#5. Ευκολία στη μετάβαση

Σε αντίθεση με πιο τεχνικούς κλάδους, το HR είναι ένας χώρος προσιτός σε επαγγελματίες με διαφορετικό υπόβαθρο. Για παράδειγμα, ένας πωλητής έχει μεγάλο πλεονέκτημα αν θέλει να ενταχθεί στον χώρο του recruiting, ένας εκπαιδευτικός έχει αντίστοιχα πλεονέκτημα για να διεκδικήσει θέσεις στο Learning & Development και ένας λογιστής για το Payroll. Είναι αυτονόητο πως η μετάβαση στον κλάδο του HR προϋποθέτει την απόκτηση γνώσεων, τη μελέτη και την επαφή με την αγορά.

Θέλεις να μάθεις δωρεάν πως να ξεκινήσεις στο HR;

Το hr school powered by Workearly προσφέρει δωρεάν coaching για αλλαγή καριέρας στον κλάδο του HR

Αξιοποιώντας την εμπειρία από 10.000 πελάτες, η ομάδα του Workearly μοιράζεται τις γνώσεις της για την αγορά του HR.

Κάνε δωρεάν αξιολόγηση προφίλ εδώ

Πώς μπορεί κάποιος να εργαστεί ως HR ;

HR School by Workearly: Η επανάσταση στην εκπαίδευση των νέων HR Professionals

Είναι το 1ο εξειδικευμένο πρόγραμμα πρακτικής κατάρτισης στο HR, που προσομοιώνει πραγματικές συνθήκες εργασίας, εκδίδει certification badge και φτιάχνει τη μεγαλύτερη βάση επαγγελματιών HR στην Ελλάδα.

Είναι πιστοποιημένο για την υψηλή ποιότητα, τα standards εκπαίδευσης και την υψηλή απορρόφηση στην αγορά εργασίας, από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού – HRCI (Human Resource Certification Institute – USA), του οποίου αποτελεί και εγκεκριμένο πάροχο εκπαίδευσης, ενός εκ των ελαχίστων στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το Workearly powered by Reatcode και το HR School απέσπασε σημαντικές διακρίσεις το 2023, ως Εκπαιδευτική πλατφόρμα της Χρονιάς . Το Workearly μέσα στα 3 χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει πάνω από 10.000 υποψηφίους, έχοντας βοηθήσει στο upskilling επαγγελματιών, εκπαιδεύσεις εταιριών αλλά και στην αλλαγή καριέρας των υποψηφίων. Ανάλογα με τη στόχευση του κάθε επαγγελματία, διατίθεται μία σειρά πραγματικών υποθέσεων και θεωρητικού υλικού, υπό τη συνεχή καθοδήγηση επαγγελματιών HR με προφορικά ατομικά sessions.

Το HR School του Workearly σε συνεργασία με πληθώρα εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεριμνά για την απόκτηση των ειδικών γνώσεων που χρειάζεται ένας επαγγελματίας HR ενώ παράλληλα φροντίζει για την αντίστοιχη προσαρμογή του βιογραφικού κάθε υποψηφίου και την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας.

Κάνε αίτηση τώρα και κλείσε με Early Bird έκπτωση

Workearly Greece - Κριτικές

HR SCHOOL BOOTCAMP - ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider