Κακοκαιρία: Νέο 112 στον Βόλο απαγορεύει την κυκλοφορία - Στα όρια ο Σπερχειός στη Λαμία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κακοκαιρία: Νέο 112 στον Βόλο απαγορεύει την κυκλοφορία - Στα όρια ο Σπερχειός στη Λαμία
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου επιβάλλει η Αστυνομία από τις 18.40 απόψε με μήνυμα του 112 που εστάλη στους κατοίκους.

Πλημμυρικά φαινόμενα απειλούν και πάλι στον Βόλο και τα προάστιά του από τη σφοδρή καταιγίδα που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Νέο μηνυμα του 112, μέσα σε ελάχιστα λεπτά αφού εστάλη στις 19.10, αναφέρει ότι «με απόφαση της ΕΛΑΣ απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» με αποτέλεσμα να διακοπούν και οι αστικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας προς κάθε προορισμό.

Ηδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα 'Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο .

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Λαμία: Στα όρια ο Σπερχειός-Προετοιμάζεται εκκένωση του χωριού Κόμμα

Σε οριακό επίπεδο πλέον βρίσκεται ο Σπερχειός ποταμός με τις αρχές, Δήμο Λαμίας και Περιφέρεια Στερεάς να εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης του χωριού Κόμμα.

Όλοι τους βρίσκονται στο κοινοτικό γραφείο, ελέγχουν συνεχώς τα αναχώματα, έτσι ώστε όταν φτάσουν σε οριακό επίπεδο, να δώσουν την εντολή εκκένωσης.

Αρκετές από τις οικογένειες του χωριού έχουν ήδη απομακρυνθεί, είτε μένουν σε ξενοδοχεία που εξασφαλίστηκαν από το δήμο, είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ υπάρχουν κάτοικοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους νοιώθοντας ασφαλείς που οι κατοικίες τους έχουν κάποιο ύψος από το έδαφος.

Πριν λίγο εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας, ειδοποιούσαν τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς άρχισε και πάλι η βροχόπτωση. Αυτή ώρα δεν βρέχει μόνο στην περιοχή της Λαμίας, αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Φθιώτιδα, με συνέπεια τα νερά που αναμένονται να φτάσουν, μετά από λίγη ώρα, είναι πολλά και κανείς πλέον δεν είναι βέβαιος αν θα αντέξουν τα αναχώματα του ποταμού.

Από το απόγευμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να ενισχύσουν το ανάχωμα, σε κρίσιμα σημεία, ρίχνοντας υλικό εξορύξεων που μεταφέρουν με μεγάλα φορτηγά.

Στην περιοχή βρίσκονται χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βαν μεταφοράς προσωπικού για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων όταν κριθεί ότι πρέπει να εκκενωθεί το χωριό.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Στερεά και Θεσσαλία – 260 χιλιοστά στην Βατερή Ευβοίας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα έως σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στη Βατερή (260 χιλιοστά), στην Ιστιαία (226 χιλιοστά) και στη Μακρυκάπα (203 χιλιοστά). Ακολουθεί ο Κονιακός Φωκίδας (158 χιλιοστά) και ο Βόλος (113 χιλιοστά).

Σε πλήρη ετοιμότητα και ανάπτυξη είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλες τις περιφέρειες και περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί ή αναμένεται να πληγούν από τις έντονες βροχοπτώσεις, κυρίως δε στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στην περιφέρεια Θεσσαλίας που τόσο έχει δοκιμαστεί τις τελευταίες 15-20 μέρες, όπως δήλωσε ο Κλαδάρχης Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος, Θανάσης Μπαλάφας σε ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα. Παράλληλα, επισήμανε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στη βόρεια Εύβοια.

«Αυτή την στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται περιορισμένα στη βόρεια Εύβοια, όπου το Πυροσβεστικό Σώμα έχει κληθεί σε 20 περιπτώσεις για άντληση υδάτων, 10 περιπτώσεις για κοπή δέντρων και σε 8 περιπτώσεις έχουμε κινητοποιηθεί ώστε να μεταφέρουμε συμπολίτες μας σε ασφαλή σημεία», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι τα προβλήματα εκεί εντοπίζονται σε διάφορα σημεία που έχουν κοπεί οι οδικές αρτηρίες εξαιτίας της αύξησης του ορίου του νερού σε χειμάρρους ή από την καθίζηση φερτών υλικών.

«Κι εκεί η συνεργασία με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και με τους τοπικούς δήμους είναι άριστη. Ήδη υπάρχουν χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας καθώς και του στρατού έτσι ώστε όσο γίνεται πιο γρήγορα να δοθούν όλοι οι δρόμοι σε κυκλοφορία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας επειδή αναμένεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η κατά τόπους βροχόπτωση να είναι έντονη θα συνεχίσουμε να κλιμακώνουμε και να ενισχύουμε τις δυνάμεις μας έτσι ώστε να μειώσουμε στο μέτρο του δυνατού τις όποιες αρνητικές συνέπειες εμφανιστούν από την βροχόπτωση», υπογράμμισε ο κ. Μπαλάφας.

«Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και σήμερα τη νύχτα. Είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε έτσι κάποιο φαινόμενο που θα μας είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων των συμπολιτών μας. Θα πρέπει να μάθουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες. Αυτό έχει γίνει μέχρι τώρα. Τουλάχιστον σήμερα, χθες και προχθές, με αποτέλεσμα να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό τις περιπτώσεις των ατυχημάτων που χρειάστηκε να επέμβουμε», κατέληξε ο κ. Μπαλάφας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζημιές από τον Elias στη Β. Εύβοια, στο Πευκί ο Β. Κικίλιας - Απόλυτη επιφυλακή στη Φθιώτιδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider