Βόλος: Υπερχείλισε ξανά ο Κραυσίδωνας, χωρίς ρεύμα η πόλη - Πλημμύρισαν τα υπόγεια στο νοσοκομείο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βόλος: Υπερχείλισε ξανά ο Κραυσίδωνας, χωρίς ρεύμα η πόλη - Πλημμύρισαν τα υπόγεια στο νοσοκομείο
Οι τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας Elias προκάλεσαν την υπερχείλιση του χειμάρρου Κραυσίδωνα για δεύτερη φορά τις τελευταίες 20 ημέρες.

Οι τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας Elias προκάλεσαν την υπερχείλιση του χειμάρρου Κραυσίδωνα για δεύτερη φορά τις τελευταίες 20 ημέρες.

Ο χείμαρρος «έσπασε» αρχικά στην περιοχή Οξυγόνο, μετά την οδό Μακρυγιάννη αλλά και στη γέφυρα του ΟΣΕ, όπου ξήλωσε τις γραμμές, σχεδόν διέλυσε τη γέφυρα και κατέκλυσε την οδό Παπαδιαμάντη, τον Άγιο Παντελεήμονα, τα Παλαιά, το Παλαιό Λιμεναρχείο, τη Νεάπολη και τους Αγίους Αναργύρους. Στην οδό Ιερολοχιτών ξεριζώθηκε ένα μεγάλο δέντρο, έκλεισε ο δρόμος και η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη λόγω της πλημμύρας.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και από έναν άλλο χείμαρρο στα ανατολικά του Βόλου, τον Άναυρο, που υπερχείλησε σε σημείο κοντά στην οδό Αγίου Δημητρίου και τα νερά κατέκλυσαν τις χαμηλότερες περιοχές της Νέας Δημητριάδας.

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, όπου πλημμύρισαν τα υπόγεια του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς και άλλοι χώροι του, ευτυχώς όχι τμήματα όπου νοσηλεύονται ασθενείς, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την απάντληση των υδάτων.

Παρά την απαγόρευση την κυκλοφορίας που έχει επιβάλλει η Ελληνική Αστυνομία από χθες, στις 19:30, μέσω του 112 και που ισχύει μέχρι νεωτέρας, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που κινούνται με τα αυτοκίνητά τους στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, με αποτέλεσμα να εντείνεται το πρόβλημα στους πλημμυρισμένους από τα νερά και τις λάσπες δρόμους, όπως και στο κέντρο της πόλης.

Βόλος: Χωρίς πόσιμο νερό για 15η ημέρα - Πρόβλημα με τα σκουπίδια στον Παγασητικό

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται και στον Περιφερειακό του Βόλου, όπου στην αερογέφυρα του Πανθεσσαλικού έχει κλείσει ο δρόμος, όπως και στο ύψος του Καραγάτς, από τις τεράστιες ποσότητες λάσπης, που έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ανοιχτό είναι το μεγάλο τούνελ του Περιφερειακού στην Γορίτσα, αλλά η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη προσοχή λόγω των ειδικών συνθηκών.

Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου από το ρέμα Ματσάγγου στην Αγριά.

Στους δρόμους του Βόλου κυκλοφορούν πάρα πολλά στρατιωτικά οχήματα, ενώ στο λιμάνι βρίσκεται και το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Ικαρία» για συνδρομή και παροχή βοήθειας εάν χρειαστεί.

Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς και η βόρεια Εύβοια από τα πλημμυρικά φαινόμενα, που εκδηλώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Elias».

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στον Βόλο, καθώς μόνο στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία 153 άτομα, ενώ συνολικά 257 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία από την περιοχή της Μαγνησίας. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει 420 κλήσεις μόνο για την πόλη του Βόλου.

Στο έλεος της κακοκαιρίας Εύβοια, Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Μαγνησία - Νύχτα τρόμου με εκκενώσεις και απεγκλωβισμούς

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από δύο χωριά στον θεσσαλικό κάμπο, το Αχίλλειο και το Αρμένι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία συνολικά 79 άτομα, (19 και 60), χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος, ωστόσο λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού κρίθηκε απαραίτητο να απομακρυνθούν. Η μεταφορά των ατόμων έγινε με λεωφορεία του δήμου ενώ στο σημείο βρέθηκε και η Πυροσβεστική ώστε να επέμβει σε περίπτωση που χρειαζόταν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δύο αυτές περιοχές είχαν πληγεί και από την κακοκαιρία «Daniel» και παρότι είχε γίνει άντληση υδάτων δεν είχε δοθεί εντολή να επιστρέψουν οι κάτοικοι σε αυτά, λόγω του γεγονότος ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη Λίμνη Κάρλα.

Σε επιφυλακή και ιδιαίτερα ενισχυμένες παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικά στην Μαγνησία, καθώς αν και το φαινόμενο τώρα έχει εξασθενήσει, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή της Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι από χθες το απόγευμα έχει απαγορευτεί με εντολή της ΕΛΑΣ η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική χρειάστηκε να σταλούν δύο μηνύματα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής ώστε να σταματήσει η κυκλοφορία.

Αναφορικά με την Εύβοια, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ενώ σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις. Μάλιστα με εντολή του δημάρχου, αποφασίστηκε να απαγορευτεί η κυκλοφορία στις περιοχές Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες Ευβοίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μάλιστα με μήνυμα του 112 για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το κεντρικό οδικό δίκτυο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Συγκεκριμένα το σοβαρότερο πρόβλημα είναι στο κεντρικό οδικό δίκτυο που ξεκινάει από τα Ψαχνά και φτάνει μέχρι το Μαντούδι και από εκεί προς Β. Εύβοια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι συνέπειες για την ανάκαμψη της Θεσσαλίας, Μαγνησίας, Εύβοιας μετά από το δεύτερο «χτύπημα» της κακοκαιρίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider