Στίγκας: Το αίσθημα ασφάλειας έχει τεράστια σημασία στον κοινωνικό βίο μας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στίγκας: Το αίσθημα ασφάλειας έχει τεράστια σημασία στον κοινωνικό βίο μας
Η Αστυνομία είναι το πιο αναγκαίο, αλλά και συνάμα το πιο παρεξηγημένο Σώμα, αναφέρει ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.

«"Για τους "Σπαρτιάτες" το αίσθημα ασφάλειας έχει τεράστια σημασία στον κοινωνικό βίο μας. Σήμερα η πρωτοφανής εγκληματικότητα πηγάζει πλέον και από την οικονομική κρίση, τον τρόπο ζωής μας, αλλά και από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, που προκαλούν σοβαρές παρενέργειες στον κοινωνικό βίο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ).

«Η Αστυνομία είναι το πιο αναγκαίο, αλλά και συνάμα το πιο παρεξηγημένο Σώμα», προσέθεσε, «γιατί καλείται ακόμη και από αυτούς που ασύστολα το κατασυκοφαντούν, να ζητούν να τους παρέχει ασφάλεια. Αλλά όση κατασυκοφάντηση και να δέχεται η ΕΛΑΣ, ο ρόλος της είναι αντιστρόφως ανάλογος με τη προσφορά της στην κοινωνία».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» αναφέρθηκε στα προβλήματα που, κατά την άποψή του, αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Πιο σημαντικά είναι τα εξής προβλήματα: Ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό, υλικοτεχνικές υποδομές και σε κονδύλια για άμεσες επισκευές περιπολικών οχημάτων και μοτοσυκλετών, αλλά και αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες ασφαλείας. Ακόμα, η ατιμωρησία όσων συλλαμβάνονται που, με βάση κάποιους νόμους, ή απαλλάσσονται και συνεχίζουν να παραβατούν ή βρίσκονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι να διεξαχθεί η δίκη».

Ο κ.Στίγκας ανέφερε επίσης ότι «πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην ασφάλεια του πολίτη και στην αποδέσμευση αστυνομικών δυνάμεων από άλλα καθήκοντα φύλαξης ιδιωτών και ιδιωτικών συμφερόντων. Ο αστυνομικός πρέπει να βρίσκεται στην κοινωνία και όχι απομακρυσμένος και τοποθετημένος σε σημεία υπέρ άλλων σκοπιμοτήτων και στοχεύσεων».

Τέλος, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» ζήτησε, μεταξύ άλλων, «να δοθεί έμφαση στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και της εισαγόμενης εγκληματικότητας, καθώς και στην αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού και της βίας στα γήπεδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider