Medez Cafe: Νότες από το σήμερα και το χθες και άρωμα Ιταλίας στο γνωστό στέκι του Παγκρατίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Medez Cafe: Νότες από το σήμερα και το χθες και άρωμα Ιταλίας στο γνωστό στέκι του Παγκρατίου
MENDEZ ΓΕΝΙΚΗ
Το Medez cafe-bar, ένα στέκι που θυμούνται οι πιο παλιοί και αγαπούν οι νεότεροι παραμένει μια από τις σταθερές αξίες του Παγκρατίου αλλά ανανεώνεται με νέες γεύσεις και νέα ακούσματα.

Το Medez cafe-bar, ένα στέκι που θυμούνται οι πιο παλιοί και αγαπούν οι νεότεροι παραμένει μια από τις σταθερές αξίες του Παγκρατίου αλλά ανανεώνεται με νέες γεύσεις και νέα ακούσματα τα οποία δίνουν ζωή σε αυτήν την μεγάλη γειτονιά της Αθήνας.

Οι μεγαλύτεροι το θυμούνται ως το café-bar που πήγαιναν στο λύκειο ή φοιτητές για να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους στο ιδιαίτερο πατάρι του ή στο μπαρ που βλέπει στο άλσος του Παγκρατίου και στην γειτονιά της οδού Φρύνης.

MENDEZ ESOTERIKO

Τα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο είναι πάντα γεμάτα από πολύ νωρίς το πρωί με τους θαμώνες να μπορούν να απολαύσουν με ησυχία τον καφέ τους (καθώς τα τραπέζια είναι αρκετά αραιά τοποθετημένα και οι καρέκλες πολύ άνετες) ενώ έχουν και την επιλογή να γίνουν μια παρέα με τους θαμώνες του μαγαζιού (οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να κάτσουν και στο εξωτερικό μπαρ). Το Medez συγκεντρώνει κοινό κάθε ηλικίας από ολόκληρη την Αθήνα καθώς είναι ένα από τα λίγα καφέ σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο το οποίο διατηρεί από παλιά τον θεσμό των live με νοσταλγικά ακούσματα του χθες και ψαγμένη μουσική του σήμερα.

MENDEZ LIVE

Τα live διοργανώνονται τόσο καθημερινές όσο και Σαββατοκύριακα και δεδομένου ότι επιθυμία της διεύθυνσης είναι να αναδεικνύει τόσο τα νέα ταλέντα όσο και τους πιο γνωστούς μουσικούς, τα ονόματα εναλλάσσονται δημιουργώντας στο κοινό του μαγαζιού μια γλυκιά προσμονή. Από την «σκηνή» του μαγαζιού έχουν περάσει καλλιτέχνες από το ελληνικό έντεχνο και ροκ όπως ο Νίκος Καλλίνης (από το συγκρότημα «Εκείνος & Εκείνος»), το συγκρότημα «Ορίζοντες», η Σοφία Καμινά και πολλά νέα σχήματα και καλλιτέχνες που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα. Ειδικά για την παγκόσμια ημέρα μουσικής, η οποία γιορτάζεται την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, το Medez café-bar διοργανώνει live με τον Αργύρη Λουλατζή και το Νίκο Σαπουντζάκη κλείνοντας έτσι την σεζόν και αφήνοντας ανοιχτές τις πόρτες για τον Σεπτέμβριο.

Αυτό ωστόσο που δεν θα περίμενε κανείς από ένα café –bar είναι ότι εκτός από τα καθαρά ποτά, προσφέρει και γκουρμέ επιλογές για πρωινό, brunch ή γεύμα (με την πίτσα και το club sandwich να θεωρούνται must).

MENDEZ CAFE PIZZA

Η κουζίνα του μαγαζιού έχει άρωμα Ιταλίας με τον Ιταλό ιδιοκτήτη του, Angelo Iagrossi να επιμελείται το μενού. Ο ίδιος, μαζί με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Ρούλα Παπαδημητρίου κρατούν ζωντανή την φλόγα και το ύφος αυτού του ξεχωριστού μαγαζιού, το οποίο φωτίζει τις μέρες αλλά και νύχτες όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Αθήνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider