Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο
Συνολικά 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Συνολικά 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής. Από αυτές, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, οι 35 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε .

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πρόλαβαν την φωτιά στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας

Φωτιά εξερράγη λίγο πριν τις 5 το απόγευμα σε παλιό σκουπιδότοπο κοντά στην Μαλεσίνα τη Λοκρίδας. Η φωτιά πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε σε δασική έκταση απειλώντας πευκόφυτη περιοχή.

Πυροσβέστες από την Αταλάντη, την Λαμία, την Λειβαδιά και την Θήβα με 9 οχήματα και 18 άνδρες κινήθηκαν πολύ νωρίς και μαζί με χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Λοκρών και της Περιφέρειας Στερεάς, αλλά και δύο ομάδες δασοπυροσβεστών περιόρισαν την έκταση της φωτιάς, ενώ βολές έκαναν και 2 αεροσκάφη PZL από την Λαμία και ενα ελικόπτερο που έφτασε από την Αθήνα.

Αυτή την ώρα η φωτιά έχει ελεγχθεί περιμετρικά, ενώ η προσπάθειες των μηχανημάτων κυρίως συνεχίζονται για να την ελέγξουν πλήρως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χίος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ρεστά

gazzetta
gazzetta reader insider insider