Ζελένσκι: Έκκληση να παραμείνουν ενωμένοι οι Ευρωπαίοι στην υποστήριξη της Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζελένσκι: Έκκληση να παραμείνουν ενωμένοι οι Ευρωπαίοι στην υποστήριξη της Ουκρανίας
Έκκληση να παραμείνουν ενωμένοι οι Ευρωπαίοι στην υποστήριξη της Ουκρανίας απηύθυνε σήμερα (18 Ιουλίου) ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την άφιξή του στη Βρετανία, όπου μετέβη για τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Έκκληση να παραμείνουν ενωμένοι οι Ευρωπαίοι στην υποστήριξη της Ουκρανίας απηύθυνε σήμερα (18 Ιουλίου) ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την άφιξή του στη Βρετανία, όπου μετέβη για τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην οποία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και τον βασιλιά Κάρολο.

«Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η ενότητα στην Ευρώπη, διότι η ενότητα επιτρέπει πάντα να λαμβάνονται ισχυρές αποφάσεις», σημείωσε ο Ζελένσκι προσερχόμενος στο Μπλένιμ, κοντά στην Οξφόρδη, τόπο γέννησης του Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωνε σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έφτασε στη Βρετανία για την σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και για να έχει συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ, όπως και τον βασιλιά Κάρολο.

«Θα συναντήσω την Αυτού Μεγαλειότητα τον βασιλιά Κάρολο Γ', τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ», μεταξύ άλλων στη διάρκεια του ταξιδιού στη Βρετανία, διευκρίνιζε.

Ο Ουκρανός ηγέτης κοινοποίησε επίσης φωτογραφίες από αεροδρόμιο στις οποίες βρίσκεται μαζί με τον Βαλερί Ζαλούζνι, τον νεοδιορισθέντα πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Λονδίνο, ο οποίος ήταν προηγουμένως αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Θα υπογράψουμε διακυβερνητική συμφωνία για την υποστήριξη του ουκρανικού βιομηχανικού και αμυντικού συγκροτήματος, θα συζητήσουμε για τη μελλοντική αμυντική συνεργασία και θα επεκτείνουμε τις αμυντικές μας δυνατότητες», ανέφερε επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

«Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι εδώ, για την Ουκρανία, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο του πολέμου», συμπλήρωσε στις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο Μπλένιμ.

«Από τις πρώτες ημέρες της εισβολής (της Ρωσίας στην Ουκρανία), το Ηνωμένο Βασίλειο στάθηκε πρωτοπόρος στην αποφασιστικότητά του να υποστηρίξει την Ουκρανία. Αυτού του είδους τη δέσμευση χρειαζόμαστε για να δώσουμε τέλος στη ρωσική τρομοκρατία», υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η έκκλησή του για ενότητα στην Ευρώπη απευθύνεται μερικές ημέρες μετά την επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν στη Μόσχα και το Πεκίνο στο πλαίσιο μιας «ειρηνευτικής αποστολής», για την οποία δεν είχε λάβει εντολή από τους εταίρους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η οποία προκάλεσε αντιδράσεις στις Βρυξέλλες και στην πλειονότητα των πρωτευουσών των χωρών της ΕΕ.

Ο Ορμπάν, επίσης παρών στο Μπλένιμ, έκρινε σήμερα κατά την άφιξή του ότι είναι «αδύνατον να βρεθεί λύση στο πεδίο των μαχών».

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε ακόμη από τους συμμάχους του να επιτρέψουν πλήγματα με δυτικά όπλα σε μεγάλο βεληνεκές στη Ρωσία, ιδιαίτερα σε στρατιωτικά αεροδρόμια. «Όσο λιγότερους περιορισμούς έχουμε τόσο περισσότερο η Ρωσία θα επιδιώκει την ειρήνη», σημείωσε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η συμμαχική απόφαση να επιτραπούν τέτοια πλήγματα -μόνον κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας, αφού η Μόσχα άνοιξε νέο μέτωπο στην περιφέρεια του Χαρκόβου- δεν οδήγησε σε οποιαδήποτε κλιμάκωση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ουκρανία: Συνεχίζει να «κρατά» το προγεφύρωμά του στην κατεχόμενη όχθη του Δνείπερου

Ζελένσκι: Νέα ειρηνευτική σύνοδος κορυφής τον Νοέμβριο - Η Ρωσία θα πρέπει να συμμετάσχει

gazzetta
gazzetta reader insider insider