«SLOA LIMITED»: Θα αναπτύξει εφαρμογή παρακολούθησης της αγοράς παιγνίων 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«SLOA LIMITED»: Θα αναπτύξει εφαρμογή παρακολούθησης της αγοράς παιγνίων 
Στόχος της ΕΕΕΠ είναι η παρακολούθηση της ελληνικής αγοράς η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει σημαντικά με την εκτόξευση των διαδικτυακών παιγνίων και τον περιορισμό των επίγειων παιγνίων.

Την καταγραφή και διαρκή παρακολούθηση δεικτών και πληροφοριών της αγοράς των τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και σε επιλεγμένες χώρες του εξωτερικού μέσω μιας νέας εφαρμογής ανέλαβε η εταιρεία «SLOA LIMITED».

Η σχετική ανάθεση έγινε από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων αντί συνολικού τιμήματος 12.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%.

Έργο της εταιρείας είναι:

- Η λεπτομερής καταγραφή απαιτήσεων και δεδομένων προς αποθήκευση και δημιουργία σχήματος βάσης δεδομένων

- Η καταγραφή έτοιμων αναφορών και βασικών φίλτρων διαχωρισμού (πχ. χρόνος, χώρα, κατηγορία παιγνίων, κτλ.) καθώς και τρόπου υλοποίησης ad hoc αναφορών.

- Η υλοποίηση back end (υποδομή, διαχείριση χρηστών, βασικές σελίδες, κ.α.). -Υλοποίηση της βάσης δεδομένων βάσει καταγραφής.

- Η υλοποίηση έτοιμων αναφορών με την ενσωμάτωση φίλτρων για γρήγορη παραμετροποίηση από τους χειριστές και υλοποίηση συστήματος ad hoc αναφορών.

- Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού εφαρμογής.

Η συνολική διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή και ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ.

Στόχος της Επιτροπής είναι η παρακολούθηση της ελληνικής αγοράς η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει σημαντικά με την εκτόξευση των διαδικτυακών παιγνίων και τον περιορισμό των επίγειων παιγνίων (μια αγορά που πρέπει να μπει σε ρύθμιση και ήδη αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα). Παράλληλα με την παρακολούθηση των αγορών άλλων χωρών θα μπορούν να εντοπίζονται τα … κακώς κείμενα της ελληνικής αγοράς, τα «κενά» και τα λάθη ώστε να διορθώνονται με εισηγήσεις προς το υπουργείο Οικονομικών.

Με την καταγραφή των ξένων αγορών η Επιτροπή θα αποκτά διεθνή εμπειρία και παράλληλα θα μπορεί να επιλέξει τις πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν και στην χώρα μας, προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το σχέδιο της ΕΕΕΠ, η χώρα μας να μετατραπεί σε «φορολογικό παράδεισο» προσελκύοντας την έδρα των διαδικτυακών παρόχων που σήμερα βρίσκεται σε χώρες με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς όπως η Μάλτα.

Στο ίδιο πλαίσιο η Επιτροπή έχει αναπτύξει εξωστρέφεια με συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια για τα τυχερά παίγνια όπου αποκομίζει σημαντικές πρακτικές από ανεπτυγμένες αγορές ενώ έχει ξεκινήσει σημαντικές συνεργασίες με ελληνικά πανεπιστήμια και διεθνείς οργανισμούς.

Παράλληλα η Επιτροπή έχει στείλει σειρά προτάσεων στο υπουργείο Οικονομικών ενώ σε αναμονή βρίσκεται και το θέμα της φορολογίας στα παίγνια και κυρίως της φορολογίας των παικτών στα διαδικτυακά παίγνια που έχει εκτοξευθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Άλλη μία σημαντική παρέμβαση στην οποία στοχεύει η ΕΕΕΠ για την αγορά παιγνίων είναι ο περιορισμός του παράνομου τζόγου που αποτελεί σημαντικό πλήγμα επηρεάζοντας σημαντικά τον ανήλικο πληθυσμό αλλά και προκαλώντας «αιμορραγία» στα έσοδα τόσο των νόμιμων παρόχων όσο και του ίδιου του κράτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕΕΠ: Σχεδιάζει «άγρυπνο μάτι» για την ελληνική και διεθνή αγορά παιγνίων

ΕΕΕΠ: Το σχέδιο για τη δημιουργία δομής κατά του παράνομου τζόγου

ΕΕΕΠ: Με τεχνητή νοημοσύνη η αυτοαξιολόγηση του προφίλ των παικτών τυχερών παιγνίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider