Γαλλία: Δύο Rafale συγκρούστηκαν στον αέρα, σώος ο ένας πιλότος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Δύο Rafale συγκρούστηκαν στον αέρα, σώος ο ένας πιλότος
Δύο γαλλικά μαχητικά Rafale συγκρούστηκαν στον αέρα σήμερα στην ανατολική Γαλλία, με αποτέλεσμα να αγνοούνται ο ένας από τους πιλότους και ένα άλλο άτομο που επέβαινε στο ίδιο αεροσκάφος, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους και δημοσιογραφικές πληροφορίες.

(upd 18:03) Δύο γαλλικά μαχητικά Rafale συγκρούστηκαν στον αέρα σήμερα στην ανατολική Γαλλία, με αποτέλεσμα να αγνοούνται ο ένας από τους πιλότους και ένα άλλο άτομο που επέβαινε στο ίδιο αεροσκάφος, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους και δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο ένας πιλότος «βρέθηκε, είναι σώος και ασφαλής, η έρευνα συνεχίζεται» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, αναφερόμενος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, τα σωστικά συνεργεία αναζητούν έναν αγνοούμενο μαθητευόμενο πιλότο ο οποίος επέβαινε σε ένα από τα αεροσκάφη. Άγνωστη παραμένει επίσης η τύχη του δεύτερου πιλότου.

«Ενεργοποιήθηκε το τοπικό επιχειρησιακό κέντρο για να βοηθήσει τις ένοπλες δυνάμεις, παρακαλούμε μην πλησιάζετε στην περιοχή» ανέφερε η περιφέρεια Μερτ-ε-Μοζέλ σε ανάρτησή της στο Χ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider