Βόλος: Καθάρισε ο Παγασητικός από τα νεκρά ψάρια – Απομακρύνθηκαν 270 τόνοι, σε ισχύ η απαγόρευση κολύμβησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βόλος: Καθάρισε ο Παγασητικός από τα νεκρά ψάρια – Απομακρύνθηκαν 270 τόνοι, σε ισχύ η απαγόρευση κολύμβησης
Συνολικά 270 τόνοι νεκρών ψαριών έχουν απομακρυνθεί από τον Παγασητικό Κόλπο τις τελευταίες ημέρες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς σταδιακά ολοκληρώνεται ο καθαρισμός των υδάτων και των ακτών της περιοχής από τη μαζική θνησιμότητα των ψαριών που προκάλεσε πρωτοφανή οικολογική κρίση.

Συνολικά 270 τόνοι νεκρών ψαριών έχουν απομακρυνθεί από τον Παγασητικό Κόλπο τις τελευταίες ημέρες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς σταδιακά ολοκληρώνεται ο καθαρισμός των υδάτων και των ακτών της περιοχής από τη μαζική θνησιμότητα των ψαριών που προκάλεσε πρωτοφανή οικολογική κρίση στους δήμους Βόλου και Νοτίου Πηλίου.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, η απαγόρευση κολύμβησης παραμένει σε ισχύ για την ώρα, καθώς αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα από τα δείγματα νερού. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η απαγόρευση ενδέχεται να αρθεί σύντομα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, εφόσον το επιτρέψουν οι αναλύσεις του ΕΟΔΥ.

Οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι η επιβάρυνση του νερού είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων, ενώ μετά από την αποκατάσταση των παραλιών, θα αποφασιστεί και αν θα μπορούν να είναι προσβάσιμες από κολυμβητές. Τουρισμός, εστίαση – διασκέδαση, αλιεία, εμπόριο υπέστησαν οικονομική ζημιά, αφού η οικονομική δραστηριότητα σχεδόν μηδενίστηκε για όσο διάστημα το φαινόμενο ήταν σε έξαρση.

Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων των δήμων Βόλου και Νοτίου Πηλίου που επηρεάστηκαν δυσμενώς από το ακραίο φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο δρομολογούνται την επόμενη περίοδο. Παράλληλα, τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Υγείας προέβησαν σε ενημέρωση για την εκτίμηση του περιβαλλοντικού και υγειονομικού κινδύνου στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Επιχορήγηση των επιχειρήσεων στις παράκτιες περιοχές που επλήγησαν από το φαινόμενο
  • Αναβολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών ειφορών
  • Αύξηση ποσού και επέκταση το 2025, του προγράμματος στήριξης Thessaly Pass
  • Χρηματοδότηση για πρόγραμμα προβολής του Παγασητικού

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξήσεις σε φρούτα και λαχανικά: Πώς επηρεάζονται τα ελληνικά νοικοκυριά

ΠΟΥ: Αλματώδης αύξηση της χολέρας παγκοσμίως το 2023

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά η διανομή των αδιάθετων δελτίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider