Αυστραλία: Θα αποκλείσει όλα τα παιδιά κάτω των 16 από τα social media ως το τέλος του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστραλία: Θα αποκλείσει όλα τα παιδιά κάτω των 16 από τα social media ως το τέλος του 2024
Η Αυστραλία λαμβάνει δραστικά μέτρα για τη χρήση των social media από παιδιά.

Ο εθισμός των παιδιών στα social media και η εξάρτηση από τις οθόνες αποτελεί πλέον ένα παγκόσμιο πρόβλημα, με γιατρούς, ψυχολόγους και παιδαγωγούς να τονίζουν πόσο επιζήμια είναι για την υγεία τους. Κι ενώ παρατηρείται έντονη αύξηση του φαινομένου και υπάρχει μέγιστη ανάγκη για επιβολή μέτρων και ορίων, η πλειονότητα των χωρών παραμένει σε αδράνεια.

Στην Ευρώπη, η Σουηδία είναι η χώρα που αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο αυτής της επικίνδυνης κατάστασης στα χέρια της, δίνοντας ένα τέλος στην ασύστολη χρήση κινητών και tablet. Ειδικότερα, η κυβέρνηση απαγόρευσε την έκθεση σε οθόνες σε παιδιά κάτω των δύο ετών, ενώ στις υπόλοιπες ηλικίες έθεσε αυστηρά όρια.

Στην άλλη άκρη του πλανήτη τώρα, στην Αυστραλία, οι αρμόδιοι παρακολουθούσαν με προσοχή την τάχιστη αύξηση του ποσοστού των παιδιών που περνούν ατέλειωτες ώρες μπροστά από μια οθόνη και πήραν την απόφαση να προβούν σε δραστικά μέτρα. Μέχρι το τέλος του 2024, λοιπόν, η Αυστραλία πρόκειται να έχει μια εντελώς διαφορετική εικόνα όσον αφορά στη χρήση των κινητών και των social media.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider