Με τις τιμές των αυγών στις ΗΠΑ να συνεχίζουν ακάθεκτες την ανοδική τους πορεία, μια εναλλακτική λύση εμφανίστηκε για τους καταναλωτές: νοίκιασε 2 ή 4 κότες σε περίοδο ωοτοκίας, καθώς και όλα τα υπόλοιπα χρειαζούμενα και τροφές για 6 μήνες και παρήγαγε τα δικά σου αυγά!
Η εταιρεία Rent the Chicken προσφέρει πλήρες πακέτο για την φιλοξενία στον κήπο σου των πτηνών (μικρό φορητό κοτέτσι, πιάτα νερού και τροφής, οδηγίες για την συναρμολόγηση των υλικών καθώς και βίντεο για την εκτροφή), κερδίζοντας αφενός τα υπέρογκα ποσά που ζητούν στην αγορά για μια δωδεκάδα αυγά, αφετέρου γνωρίζοντας τι ακριβώς τρώνε οι κότες σου. Και μετά το πέρας του συμβολαίου σου επιστρέφεις τα ζωντανά και τα υλικά πίσω.
Η εταιρεία εγγυάται ότι τα αυγά που θα παράγεις, έχουν το 1/3 της χοληστερίνης που περιέχουν τα αυγά της αγοράς, 25% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά καθώς και 2 φορές περισσότερα Ωμέγα 3 λιπαρά!
Το πακέτο προσφοράς δεν σταματάει εδώ: εάν θελήσεις να απουσιάσεις από το σπίτι και κανείς γείτονας δεν μπορεί να φροντίζει τις κότες σου, «φέρτες πίσω στην εταιρεία και τις φιλοξενούμε με κόστος 25 δολάρια/εβδομάδα!».
Οι τιμές ενοικίασης για ένα 6μηνο ποικίλουν πολύ από περιοχή σε περιοχή. Εκεί όπου η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις ή συνεργάτες, το πακέτο κοστίζει περί τα 495 δολάρια. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να κοστίσει έως και 1.000 δολάρια παραπάνω!
Σημειώστε, ότι λόγω έλλειψης πουλιών, η ζήτηση ικανοποιείται εντός 8 εβδομάδων. Για τους βιαστικούς, με 250 δολάρια, μπορούν να έχουν το κοτέτσι τους έτοιμο στον κήπο τους σε 3 εβδομάδες!