Διευθύνουσα Σύμβουλος Aegean College: «Μας αρέσει η σύγκριση και ο ανταγωνισμός»

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Διευθύνουσα Σύμβουλος Aegean College: «Μας αρέσει η σύγκριση και ο ανταγωνισμός»

Η Κωνσταντίνα Μακρυπλίδη μιλά μεταξύ άλλων στο Insider για τις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση αλλά και τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

1) Γιατί να σπουδάσει κάποιος στο Aegean College;
Διότι το Aegean College είναι ένα δυναμικό και αξιόπιστο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ανήκει σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό με διαδρομή οκτώ δεκαετιών στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Πέραν αυτού, είμαστε το Κολλέγιο με τις σοβαρότερες συνεργασίες με Πανεπιστήμια του εξωτερικού –κυρίως βρετανικά- τα οποία καταλαμβάνουν τις κορυφαίες θέσεις στις σχετικές κατατάξεις, όπως το Coventry University. Σε κάθε περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος που θα επιλέξει το Aegean College γνωρίζει ότι θα παρακολουθήσει προγράμματα σπουδών υψηλού επιπέδου, ότι θα φοιτήσει σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και θα έρθει σε επαφή με ακαδημαϊκούς με περγαμηνές και εργασιακή εμπειρία. Γνωρίζει ακόμα ότι θα αποκτήσει έναν πανεπιστημιακό τίτλο από βρετανικό πανεπιστήμιο, ένα αναγνωρισμένο πτυχίο με βαρύτητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα πτυχίο με σαφώς μεγαλύτερη βαρύτητα από πτυχία που προσφέρουν προσφάτως ιδρυθέντα Πανεπιστήμια χωρών της νοτιοανατολικής Μεσογείου που το τελευταίο διάστημα έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά.

2) Ποιες είναι οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση και πώς συνδέεται το Aegean College με την αγορά εργασίας;
Η επιλογή των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρει το Aegean College γίνεται ακριβώς με γνώμονα τη ζήτηση των συγκεκριμένων εξειδικεύσεων από την αγορά εργασίας. Τα προγράμματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι αυτά του τομέα Υγείας, όπως η Μαιευτική, η Εργοθεραπεία, η Φυσικοθεραπεία και η Διαιτολογία, τεράστια ανάπτυξη γνωρίζει το πρόγραμμα της Ψυχολογίας, ενώ πολύ μεγάλη δυναμική καταγράφουν προγράμματα συνδεδεμένα με τους πλέον εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως η Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και τα Ναυτιλιακά.

3) Πώς ξεκίνησε η συνεργασία σας με το Coventry University και πώς ελέγχει το αγγλικό πανεπιστήμιο το επίπεδο σπουδών που προσφέρετε;
Αναζητούσαμε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα με πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών, δυνατό όνομα στη βρετανική αγορά και εξωστρέφεια ως προς τις διεθνείς συνεργασίες. Το Coventry University είναι ένα ίδρυμα με ιστορία 150 και πλέον ετών που αυτή τη στιγμή προσελκύει δεκάδες χιλιάδες ξένους φοιτητές τόσο στο campus της Βρετανίας όσο και σε συνεργαζόμενα ιδρύματα του εξωτερικού όπως το Aegean College. Πώς τα καταφέρνει; Παρέχοντας προγράμματα σπουδών εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών για τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια standards και «χτίζοντας» μια μοντέρνα και εξωστρεφή εικόνα. Μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη σύγκριση με άλλα βρετανικά και άλλα ξένα πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και θα καταλάβετε τι εννοώ. Η απάντηση στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας είναι «με τον αυστηρότερο τρόπο»: συχνές επισκέψεις στελεχών του Πανεπιστημίου στις εγκαταστάσεις του Aegean College, εξωτερικοί επιτηρητές από τρίτα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βρετανίας, καθημερινή επικοινωνία με διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό. Μην ξεχνάτε ότι οι φοιτητές μας εγγράφονται στο Coventry University μέσω του Aegean College και αποφοιτούν από το Coventry University. Το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο έχει τον τελευταίο λόγο στην αξιολόγηση των φοιτητών, ορίζει τις προδιαγραφές για τους διδάσκοντες, εγκρίνει τους συνεργαζόμενους φορείς στην Πρακτική Άσκηση και συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα και εκδηλώσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος.

4) Ποιες είναι οι 5 λέξεις που πρεσβεύουν με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφία σας;
Ποιότητα, αξιοπιστία, σεβασμός, οργάνωση, παράδοση.

5) Τι θα λέγατε σε έναν έφηβο που ακόμα ψάχνει τι να σπουδάσει; Πώς θα τον καθοδηγούσατε;
Θα του έλεγα να συνδυάσει αυτό που του ταιριάζει με τομείς σπουδών που μπορούν να του ανοίξουν μια σοβαρή επαγγελματική διαδρομή. Θα τον προσκαλούσα επίσης να κάνει την έρευνά του, να συγκρίνει το Aegean College με άλλα ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να μας επισκεφθεί και μετά να αποφασίσει. Μας αρέσει η σύγκριση και ο ανταγωνισμός.

6) Ποια επαγγέλματα θεωρείτε ότι θα γίνουν τα πλέον περιζήτητα στο μέλλον και ποια από αυτά βλέπετε ήδη να κερδίζουν έδαφος στην ελληνική αγορά εργασίας;
Θεωρώ ότι στο μέλλον θα κερδίσουν έδαφος προγράμματα σπουδών σχετικά με τις ιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες και με τις νέες τεχνολογίες. Η στρατηγική μας κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Επενδύουμε ακόμα σε «παραδοσιακά» προγράμματα όπως η Διοίκηση Επιχειρήσεων, προπτυχιακά και MBAs, τα Ναυτιλιακά και φυσικά η Διοίκηση Ξενοδοχειακών Μονάδων και τα τουριστικά επαγγέλματα.

Aegean College
Αθήνα: Πανεπιστημίου 17 | 210-3211228
Πειραιάς: Αλκιβιάδου 122 | 210-4220015
Λάρισα* (Δομή Υπό Αδειοδότηση): Ρούσβελτ 35 | 2410-549360
[email protected]

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider