«Master Plan» για τα αντιπλημμυρικά έργα σχεδιάζει η κυβέρνηση

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Master Plan» για τα αντιπλημμυρικά έργα σχεδιάζει η κυβέρνηση

Στην δημιουργία ένας Στρατηγικού Σχεδίου για την αντιπλημμυρική θωράκιση ευάλωτων περιοχών προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ παράλληλα προχωρούν και οι δημοπρατήσεις έργων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεθνείς διαγωνισμοί για την «Επικαιροποίηση των Master Plan Αντιπλημμυρικών Έργων Αττικής και Θεσσαλονίκης» και αναμένεται η κατακύρωση σε Ανάδοχο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στόχος του έργου είναι να καταγραφούν και να αξιολογηθούν τα υφιστάμενα έργα αντιπλημμυρική προστασίας αλλά και τα έργα τα οποία σχεδιάζονται. Στη συνέχεια και αφού καταγραφούν οι ανάγκες σε κάθε περιοχή θα υπάρξει η κατάταξη των αναγκαίων έργων ανάλογα με την σπουδαιότητα και το μέγεθός τους σε έργα εθνικής σημασίας, περιφερειακά και δημοτικά.

Μετά θα προχωρήσει ο προγραμματισμός και η σύνταξη μελετών και κατασκευής έργων λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των τοπικών οργάνων που εμπλέκονται στην αντιπλημμυρική προστασία. Παράλληλα θα αναζητούνται και πόροι για την χρηματοδότηση των εν λόγω έργων, τα οποία θα καταχωρούνται σε ειδικό Μητρώο Τεχνικών Δεδομένων έργων και μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας.

Προχωρούν έργα στην Αττική

Παράλληλα με την δημιουργία των Master Plan το υπουργείο Υποδομών προχωρά και στις δημοπρατήσεις κρίσιμων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αττική. Ειδικότερα σύμφωνα με το υπουργείο:

Με τη δέσμευση ποσού 2.059.100 ευρώ ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου για διευθέτηση του ρέματος Αχαρνών (Καναπίτσα), το οποίο θα δημιουργήσει συνθήκες αντιπλημμυρικής προστασίας στις αστικοποιημένες περιοχές του δήμου Αχαρνών.

Προς δημοπράτηση οδεύουν και τα αντιπλημμυρικά έργα στην Ανατολική Αττική, που αφορούν στις διευθετήσεις των ρεμάτων Αγίου Γεωργίου και Μαλέξη. Τα δύο έργα αφορούν περιοχή μεταξύ του Μαρκόπουλου και Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου.

Τέλος, με άλλη απόφαση του Υπουργού, δίνεται το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του αντιπλημμυρικού έργου που αφορά τη διευθέτηση του ρέματος Αγ. Γεωργίου (Γιαννούλας) στο Θριάσιο Πεδίο στη Δυτική Αττική,

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider