«Γιατί το Santorini Experience είναι μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού»

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Γιατί το Santorini Experience είναι μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού»

Ο Δήμαρχος Θήρας, ο Πρόεδρος Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Active Media Group μιλούν στο Insider για την ευτυχία και την επιτυχία του να αποτελείς κομμάτι ενός event όπως το Santorini Experience. (Κεντρική φωτό Loukas Hapsis)

Μία μεγάλη αθλητική εμπειρία με φόντο την πολυφωτογραφισμένη Καλντέρα στήθηκε και φέτος στη Σαντορίνη. Σπουδαίοι αθλητές έγιναν ένα με τους συμμετέχοντες και έτρεξαν, κολύμβησαν, τραγούδησαν και τελικά, άφησαν πίσω τους το Santorini Experience με μία γλυκιά επιθυμία να αρχίσουν να μετρούν αντίστροφα το χρόνο μέχρι να βρεθούν ξανά εκεί. Στον απόηχο μίας ακόμη επιτυχημένης διεξαγωγής, οι άνθρωποι που πίστεψαν και πιστεύουν στο πρότζεκτ που σήμερα κάνει το γύρο του κόσμου με φαντασμαγορικές φωτογραφίες από τους αγώνες, μιλούν στο Insider.gr για το «δικό τους» Santorini Experience και μας εξηγούν τους λόγους για τους οποίους πίστεψαν στην τόσο σύντομη άνοδό του στη λίστα με τα «κορυφαία αθλητικά events της χώρας».

Ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος και ο Πρόεδρος ΔΑΠΠΟΣ Λευτέρης Τζούρος με τους περσινούς νικητές δρομείς του Santorini Experience (Photo by: Mike Tsolis).

O Δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος, στο Insider.gr



- Τι κερδίζει το νησί από το Santorini Experience;

Tο σημαντικότερο όφελος από τη διοργάνωση αυτή είναι η προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού, ανθρώπων με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, που θα εκτιμήσουν και θα βιώσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου μας.

- Πόσο σημαντικές είναι τέτοιες διοργανώσεις για τη Σαντορίνη;

Οι διοργανώσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το νησί καθώς ενδυναμώνουν αφενός την πρωτοβουλία «Σαντορίνη προορισμός όλο τον χρόνο» και αφετέρου προσφέρουν μία πρωτόγνωρη βιωματική σχέση με το νησί μας. Πόσο δύσκολο είναι να γίνουν αντίστοιχες ενέργειες άλλους μήνες του χρόνου; Η Σαντορίνη έχει μία πολύ μεγάλη τουριστική περίοδο και πολλούς επισκέπτες. Αποκλείοντας τον χειμώνα που δεν ενδείκνυται για εξωτερικές δραστηριότητες, δεν θα ήταν ασφαλές να πραγματοποιηθούν τέτοιες διοργανώσεις μέσα στον πολύ κόσμο.

- Γιατί η Σαντορίνη είναι ο ιδανικός προορισμός και τον Οκτώβρη;

Ο καιρός είναι υπέροχος και το νησί αρχίζει να χαλαρώνει από την πίεση του καλοκαιριού.



- Ποιο είναι το πιο δυνατό στοιχείο του νησιού;

Η Σαντορίνη, "γέννημα και θρέμμα του ηφαιστείου της", είχε την τύχη να μην βασίσει τον τουρισμό της στο μοντέλο "ήλιος και θάλασσα". Αρχαιολογικοί θησαυροί, μοναδικοί γεωλογικοί σχηματισμοί και η απίστευτη θέα της καλντέρας, η ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής παραδοσιακοί οικισμοί, το διάσημο στην υφήλιο κρασί και η γαστρονομία αποτελούν τους βασικούς πόλους έλξης των επισκεπτών του νησιού.

Από αριστερά: Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, Περικλής Ιακωβάκης, Κωνσταντίνος Καρνάζης, Πρόεδρος ΔΑΠΠΟΣ Λευτέρης Τζούρος (Photo by: Mike Tsolis).

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης, Λευτέρης Τζούρος, στο Insider.gr

-Για ποιους 3 λόγους ξεχωρίζει η διοργάνωση;

Το Santorini Experience ξεχωρίζει για: α) την άρτια οργανωτική δομή του, β) την ασφάλεια που προσφέρει στους συμμετέχοντες και τέλος γ) για τις συγκινήσεις που προσφέρει σε όσους συμμετέχουν τρέχοντας στο μονοπάτι της Καλντέρας που ενώνει την Θήρα με την Οία και βέβαια πολύ περισσότερο κολυμπώντας από το ηφαίστειο στον όρμο Φηρών.

-Με ποιους άλλους τρόπους στηρίζει ο Δήμος την άθληση όλον τον χρόνο;

Ο Δήμος Θήρας τα τελευταία χρόνια με τον αθλητικό του φορέα (ΔΑΠΠΟΣ) έχει αναπτύξει προγράμματα μαζικού αθλητισμού όπως αεροβικής εκγύμνασης, μυϊκής ενδυνάμωσης, άσκησης για όλους, relax mammy & girl κ.α. Επίσης, σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία έχει παραχωρήσει τις αθλητικές του εγκαταστάσεις για την ανάπτυξη ακαδημιών. Τέλος, τα γήπεδα του Δήμου Θήρας είναι ανοιχτά για τους πολίτες που επιθυμούν να αθληθούν.

-Προσφέρεται το νησί για αθλητικές δραστηριότητες;

Φυσικά και προσφέρει την δυνατότητα για πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων. Μπορούμε να τις χωρίσουμε σε καλοκαιρινές όπως kite, windsurfing, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και σε χειμερινές όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πολεμικές τέχνες, ξιφασκία και φυσικά τζόκινγκ.

-Γιατί ένας πρωταθλητής να επιλέξει να αγωνιστεί στο Santorini Experience; Και γιατί ένας αθλητής να κάνει το ίδιο;

Όλοι γνωρίζουμε ότι ειδικότερα οι πρωταθλητές αναζητούν διαρκώς νέες προκλήσεις στον αθλητισμό και το Santorini Experience είναι μία από αυτές. Για ένα πρωταθλητή που θα έρθει να ανταγωνιστεί ένα φυσικό στοιχείο που δεν είναι άλλο από την Καλντέρα της Σαντορίνης, σε στεριά και θάλασσα, είναι κάτι που θεωρώ ότι τον εξιτάρει και ταυτόχρονα όταν τερματίζει του προσφέρει τεράστια ικανοποίηση. Το Santorini Experience φυσικά δεν είναι μόνο για πρωταθλητές αλλά πρωτίστως για αθλητές ερασιτέχνες και μη που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάτι extreme. Καθότι η δοκιμασία και του τρεξίματος αλλά πολύ περισσότερο της κολύμβησης μόνο εύκολη δεν την λες, ενώ προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις και το χαμόγελο αυτών που τερματίζουν νομίζω τα λέει όλα. Θα έλεγα ότι η συμμετοχή ενός αθλητή στο Santorini Experience είναι κάτι που θα το θυμάται για πάντα.

Άκης Τσόλης, Διευθύνων Σύμβουλος Active Media Group (Photo by: Elias Lefas).

O Διευθύνων Σύμβουλος Active Media Group, Άκης Τσόλης, στο Insider.gr

-Ποια είναι τα πιο δυνατά σημεία του Santorini Experience;

Το Santorini Experience είναι μια διοργάνωση αθλητικού τουρισμού που ξεχωρίζει για όλα όσα μπορεί να προσφέρει στον συμμετέχοντα. Αρχικά συζητάμε για τον προορισμό, την ίδια δηλαδή τη Σαντορίνη. Το νησί αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμού στον κόσμο και όχι τυχαία καθώς το χαρακτηρίζει η μοναδικότητα του και φυσικά προσφέρεται για αθλητικό τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Σε ότι έχει να κάνει με την ίδια την διοργάνωση, έχουμε φροντίσει να συνδυάσουμε την μοναδικότητα του φυσικού τοπίου δημιουργώντας τις ιδανικές διαδρομές που «κόβουν» πραγματικά την ανάσα. Τρέξιμο κατά μήκος της Καλντέρας από την Οία στα Φηρά και κολύμβηση από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών με την επιβλητική θέα του νησιού μπροστά σου. Το σημαντικότερο ωστόσο από όλα τα στοιχεία που προσφέρουμε είναι η ασφάλεια σε όλες τις διαδρομές μας. Συγκεκριμένα η κολύμβηση πραγματοποιείται με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα που με τους κανονισμούς που ορίζει η FINA, έχοντας φυσικά στο πλευρό μας την δυναμική εκατοντάδων εθελοντών, ναυαγοσωστών και διασωστών.

-Γιατί επιλέξατε τη Σαντορίνη και γιατί τον Οκτώβρη;

Αν μπορείς να έχεις για «συμπαίκτη» σου το τοπ νησί στο κόσμο, γιατί να ψάχνεις κάτι άλλο, γιατί να μην σκεφτείς να τον εκμεταλλευτείς και να δουλέψεις μαζί του, στους μήνες που ξεκινάει να πέφτει σταδιακά η τουριστική κίνηση. Στόχος μας άλλωστε μαζί με τον Δήμο Θήρας ήταν πάντοτε η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Το καλοκαίρι το νησί είναι γεμάτο με τουρίστες και επισκέπτες και ο Οκτώβριος προσφέρεται για να συνεργαστείς αρμονικά τόσο με τα ξενοδοχειακά καταλύματα της περιοχής, όσο και με τις τοπικές επιχειρήσεις. Από τις 40 πλέον χώρες που μας στέλνουν συμμετέχοντες, ο μέσος όρος ξεπερνάει τις 4 ήμερες διαμονής στο νησί. Επίσης, οι καλές καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων το συγκεκριμένο μήνα. Το Santorini Experience, μέσω του αθλητικού τουρισμού ενισχύει όχι μόνο τον ελληνικό τουρισμό αλλά και την τοπική οικονομία του νησιού. Φυσικά όχι μόνο εκείνη την περίοδο αλλά και χτίζοντας για το μέλλον όπως η προβολή της διοργάνωσης μέσα από το μεγαλύτερο αθλητικό κανάλι στο κόσμο, το FOX Sports.

-Τι έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη διοργάνωση;

Το Santorini Experience αποτελεί μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού της χώρας μας. Πέρσι μόνο να αναφέρω ότι είχαμε αθλητές από συνολικά 40 χώρες και φέτος ευελπιστούμε να σπάσουμε και αυτό το ρεκόρ. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την μοναδική διοργάνωση αθλητικού τουρισμού που πέρσι είχε τηλεοπτική προβολή σε 87 χώρες μέσω του τηλεοπτικού δικτύου FOX Sports. Το Santorini Experience έχει καταφέρει να διακριθεί με Χρυσό Ermis, στα Ermis Awards και Χρυσό βραβείο στα Sports Marketing Awards, ενώ το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι πλέον βρίσκεται στην συνείδηση όλων των Ελλήνων και ξένων αθλητών ως μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις, που μπορεί να προσφέρει πραγματικά μοναδικές συγκινήσεις και στιγμές σε κάθε συμμετέχοντα τις οποίες δεν πρόκειται να συναντήσει και να βρει κάπου άλλου στον κόσμο.

-Ποιες ήταν οι αλλαγές στο πρόγραμμα και στη διοργάνωση από πέρυσι;

Φέτος, το πρόγραμμα του Santorini Experience εμπλουτίστηκε για πρώτη φορά με μια συναυλία η οποία θα προσφερθεί εντελώς δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Είναι σημαντικό επίσης, να σημειώσουμε την συμφωνία που επιτύχαμε για πρώτη φορά με εταιρεία αθλητικού υλικού, που όχι μόνο αναβαθμίζει την ποιότητα των παροχών αλλά δημιουργεί και νέα δεδομένα στο χώρο των αθλητικών διοργανώσεων.

-Επόμενοι στόχοι;

Στους στόχους μας περιλαμβάνονται, η προσπάθεια για καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας, η σύνδεση πολιτισμού-αθλητισμού και της κοινωνίας και η προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που δεν πρέπει να σταματήσει. Το προφίλ του ανθρώπου που κάνει αθλητικό τουρισμό είναι στην κλίμακα των κορυφαίων 10 τουριστών με υψηλές δαπάνες στον κόσμο. Είναι πιο τολμηροί, τους αρέσει να ταξιδεύουν, έχουν τη συνήθεια να έχουν την οικογένεια τους μαζί, καθώς ο αθλητισμός είναι οικογενειακή διασκέδαση και τείνουν επίσης να επιστρέφουν στον τόπο προορισμού που τους προσέφερε αξέχαστες εμπειρίες και δημιούργησε μοναδικές αναμνήσεις.Σημαντικό στοιχείο, επίσης, είναι ο τόπος που επισκέπτονται οι συγκεκριμένοι τουρίστες, να έχει ιστορία, μνημεία, άνετα καταλύματα, ένα -δηλαδή- πλήρες πακέτο ψυχαγωγίας. Με λίγα λόγια, μένουν περισσότερο σε διάρκεια από άλλους τύπους τουριστών, ενώ συνεισφέρουν και σε άλλες μορφές τουρισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider