Στουρνάρας σε εισαγγελέα: Με κατέγραφε ο Πολάκης και μου το είπε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας σε εισαγγελέα: Με κατέγραφε ο Πολάκης και μου το είπε
Κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών εδώσε ο Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με το επίμαχο τηλεφώνημα του Παύλου Πολάκη.

Επί δύο ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με το επίμαχο τηλεφώνημα του Παύλου Πολάκη με αφορμή το καταναλωτικό δάνειο του αναπληρωτή υπουργού.

Η μεταξύ τους συνομιλία, μεταφέρθηκε λίγη ώρα αργότερα αυτούσια στον Τύπο και ο Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε στον εισαγγελέα την πεποίθησή του πως ο Παύλος Πολάκης, κατέγραψε όσα συζήσαν. Ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε μάλιστα πως ο κ. Πολάκης, του δήλωσε πως τον καταγράφει.

Όπως άλλωστε τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας αν ο αναπληρωτής υπουργός δεν ήθελε να καταγράψει τη συνομιλία τους, είχε δυνατότητα να τον καλέσει στον τριψήφιο αριθμό «που δεν δίνει καμία δυνατότητα καταγραφής» και δεν θα τον καλούσε σε συμβατικό τηλέφωνο. Υπογράμμισε ακόμα, πως η συνομιλία καταγράφηκε χωρίς τη δική του συναίνεση.

Ο Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε ακόμα την πεποίθησή του, πως «θα ήταν αδύνατο ο Παύλος Πολάκης να μετέφερε από μνήμης σε δημοσιογράφους με απόλυτη πιστότητα τον επίμαχο διάλογο» ενώ επισήμανε πως «ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν κατέγραψε τη συνομιλία όταν έγινε σαφές πως πρόκειται για αξιόποινη πράξη».

Μετά την κατάθεση του κ. Στουρνάρα, ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να αξιολογήσει το υλικό του και, σύντομα, να προχωρήσει σε επόμενη κίνηση όπως ορίζει ο νόμος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider