Brexit: «Πράσινο φως» από την ΕΕ για τρίμηνη παράταση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: «Πράσινο φως» από την ΕΕ για τρίμηνη παράταση
Παράταση μέχρι τις 31 Ιανουραρίου του 2020 παίρνει η Βρετανία για αποχωρήσει από την ΕΕ.

Παράταση για τρεις μήνες έδωσαν τη Δευτέρα οι πρεσβευτές των 27 χωρών μελών της ΕΕ στη Βρετανία όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Οι 27 της ΕΕ αποφάσισαν την αναβολή του Brexit για τρεις μήνες, ως την 31η Ιανουαρίου 2020.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Ντόναλντ Τουσκ από το Twitter αναφέροντας πως η ΕΕ αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Βρετανίας για παράταση του Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2020. Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί και γραπτώς.

Η παράταση θα εμπεριέχει ακόμη διατυπώσεις όπως ότι η αναβολή παραχωρείται ώστε το Λονδίνο να βάλει σε τάξη τη διαδικασία της αποχώρησης, ο χρόνος που απομένει δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί επ’ ουδενί για να διεξαχθεί νέα διαπραγμάτευση για το διαζύγιο και ότι η Βρετανία οφείλει να μην προβάλει προσκόμματα στη λήψη σημαντικών αποφάσεων της ΕΕ για ζητήματα που εκτείνονται από τους προϋπολογισμούς ως την ευρωπαϊκή πολιτική για το κλίμα.

Αργότερα σήμερα, τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν επί της πρότασης του αρχηγού των Συντηρητικών και πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών την 12η Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider