Φραγκιαδάκης: Οι τέσσερις πυλώνες της στρατηγικής της ETE

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φραγκιαδάκης: Οι τέσσερις πυλώνες της στρατηγικής της ETE

Το νέο στρατηγικό σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης σε μήνυμα του προς το προσωπικό του ομίλου. Όπως σημειώνει η στρατηγική της Εθνικής βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: βελτίωση της παραγωγικότητας, ποιότητα του χαρτοφυλακίου, αύξηση των εσόδων και ψηφιακή αναβάθμιση.

«Θέλουμε να αυξήσουμε την αποδοτικότητα του λειτουργικού μας μοντέλου, να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες μας και να χαμηλώσουμε το κόστος μας. Στόχος είναι να απλοποιήσουμε και να αποσυμφορήσουμε το οργανόγραμμά μας, σε όλα τα επίπεδα», δηλώνει ο κ. Φραγκιαδάκης .

Προσθέτει ότι η βελτίωση της αποδοτικότητας του οργανογράμματος άρχισε από τη διοίκηση, και θα διαχυθεί σιγά σιγά σε όλα τα στρώματα. «Η εθελούσια έξοδος που θα πραγματοποιηθεί ώστε να εκπληρώσουμε την δέσμευσή μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα γίνει με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της διαταραχής των λειτουργιών μας και με απόλυτη εστίαση στους ανθρώπους μας και στη διαφύλαξη της κουλτούρας μας. Το πλάνο της εθελούσιας βρίσκεται σε στάδιο μελέτης, καθώς θεωρούμε πολύ σημαντικό να γίνει προσεκτικά και με τρόπο που θα εξυπηρετεί όλους όσοι επιλέξουν να συμμετέχουν».

Αναφορικά με την ποιότητα του χαρτοφυλακίου ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει ότι «θέλουμε να ενδυναμώσουμε τις λειτουργίες χειρισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να αναζητήσουμε ευκαιρίες για πιο ριζικές, μακροχρόνιες και αποτελεσματικές λύσεις».

Για την αύξηση των εσόδων, σκοπός της τράπεζας είναι να βελτιωθεί η απόδοση προμηθειών, να επεκταθούν οι σχέσεις της με τους πελάτες της και να προωθηθεί η χρήση των προϊόντων της στους πελάτες που τα έχουν ανάγκη.

Σε ότι αφορά την ψηφιακή αναβάθμιση της τράπεζάς ο κ. Φραγκιαδάκης σημειώνει: «Θέλουμε να αναπτύξουμε στοχευμένες πρωτοβουλίες καλύτερης χρήσης και ανάλυσης των πληροφοριών μας, να ‘ψηφιοποιήσουμε’ βασικές διαδικασίες που επηρεάζουν την εμπειρία των πελατών μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider