Στη Φρανκφούρτη σήμερα ο Γ. Ζαββός για τις τράπεζες

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Φρανκφούρτη σήμερα ο Γ. Ζαββός για τις τράπεζες
Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον κ. Ενρία θα βρεθεί η συστημική λύση του ΤΧΣ που αναμένεται να λάβει σύντομα το «πράσινο φως».

Με την άρση των capital controls μεταβαίνει πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Φρανκφούρτη ο Γιώργος Ζαββός, υφυπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης του Έλληνα αξιωματούχου με τον επικεφαλής του SSM, Αντρέα Ενρία, αναμένεται να βρεθεί η συστημική λύση του ΤΧΣ για ταχύτερη απομείωση των κόκκινων δανείων, η οποία «πατά» στο ιταλικό μοντέλο APS και διευκολύνει τις τιτλοποιήσεις παρέχοντας κρατική εγγύηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, πάντως, οι ελληνικές αρχές έχουν προβεί σε σημαντικές προσαρμογές του μοντέλου το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αντιμετωπίζει το μείζον πρόβλημα της μη επενδυτικής βαθμίδας, όπου εμπίπτει η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας -σε αντίθεση με την Ιταλία. Υψηλόβαθμες πηγές αναφέρουν ότι οι Βρυξέλλες, και συγκεκριμένα η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ που είναι αρμόδια να δώσει έγκριση, βρίσκονται πολύ κοντά στο «πράσινο φως».

Το υπουργείο Οικονομικών, μάλιστα, φαίνεται να ασκεί πιέσεις για ενεργοποίηση του μηχανισμού ακόμη και εντός του Οκτωβρίου, ωστόσο, αυτό δεν χαρακτηρίζεται από πηγές του κλάδου ιδιαίτερα φιλόδοξο. Πιο ρεαλιστικός στόχος είναι να προστεθεί το APS στη φαρέτρα των τραπεζών έως το τέλος του έτους, ώστε να πάρει σειρά και η πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία παραμένει στο «συρτάρι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider