Μεγάλου: Τον Οκτώβριο το deal με την Intrum – Ακολουθούν οι εγκρίσεις

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλου: Τον Οκτώβριο το deal με την Intrum – Ακολουθούν οι εγκρίσεις
Επικεντρωνόμαστε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για να υλοποιήσουμε όσα ανακοινώσαμε, δήλωσε ο CEO της τράπεζας.

Εντός Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η υλοποίηση του deal με την Intrum για σύσταση δύο εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων, όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου σήμερα, Παρασκευή.

Στη διάρκεια ενημέρωσης διεθνών αναλυτών για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, η διοίκηση της Πειραιώς εξήγησε ότι εποπτικές αρχές έχουν ενημερωθεί για τις παραμέτρους της συμφωνίας με το σουηδικό fund και παρακολουθούν στενά τη διαδικασία της υλοποίησής της, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του insider.gr.

Οι οριστικές εγκρίσεις για το νέο όχημα θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, διευκρίνισε ο κ. Μεγάλου, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στην ολοκλήρωση του deal όπως έχει συμφωνηθεί και ανακοινωθεί».

Στα πλεονεκτήματα της ανάθεσης της διαχείρισης των NPEs στη νέα εταιρεία που θα συσταθεί, περιλαμβάνεται η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Intrum που αποτελεί ηγέτη του κλάδου παγκοσμίως, η επιτάχυνση των πωλήσεων χαρτοφυλακίων και των τιτλοποιήσεων, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και η βελτιστοποίηση των λειτουργικών δαπανών και η επικέντρωση της τράπεζας στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider