Πρεμιέρα για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό της Ευρώπης (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρεμιέρα για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό της Ευρώπης (vid)
Το έργο απαρτίζεται από πάνω από 1,4 εκατομμύρια ηλιακούς συλλέκτες και θα μπορεί να παρέχει ενέργεια σε 250.000 άτομα ετησίως.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει παγκοσμίως ο κλάδος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας λόγω των εμποδίων που θέτει στις επενδύσεις και την αλυσίδα παραγωγής η πανδημία του COVID-19, το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό της Ευρώπης, έργο της ισπανικής Iberdola, έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες μέρες τροφοδοτώντας για πρώτη φορά το δίκτυο.

Η εγκατάσταση Núñez de Balboa βρίσκεται στην Εστρεμαδούρα, μια περιοχή στα δυτικά της Ισπανίας. Σύμφωνα με την Iberdrola, απαρτίζεται από πάνω από 1,4 εκατομμύρια ηλιακούς συλλέκτες και θα μπορεί να παρέχει ενέργεια σε 250.000 άτομα ετησίως.

Το project προέρχεται από συνεργασία μεταξύ Iberdrola και Ecoenergías del Guadiana και οι κατασκευαστικές εργασίες για το έργο ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια αχτίδα φωτός για τον κλάδο, ο οποίος, όπως και πολλοί άλλοι, δοκιμάζεται από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία έρευνας Wood Mackenzie είπε ότι οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών για το 2020 είχαν αναθεωρηθεί από 129,5 GW σε 106,4 GW, πράγμα που αντιπροσωπεύει πτώση κατά 18% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Ο Abigail Ross-Hopper, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA) με έδρα τις ΗΠΑ, ανέφερε σε blog ότι η βιομηχανία φωτοβολταϊκών «βρισκόταν σε κίνδυνο».

Αναφερόμενος σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις εταιρείες-μέλη της SEIA, ο Ross-Hopper ανέφερε ότι «οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι σταματούν τις δραστηριότητές τους και παραμένουν εκτός εργασίας λόγω COVID-19».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider