Μεγάλου: Στο 8% βλέπει την ύφεση της Ελλάδας το 2020 η Τράπεζα Πειραιώς

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλου: Στο 8% βλέπει την ύφεση της Ελλάδας το 2020 η Τράπεζα Πειραιώς
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει τα εργαλεία για να υποστηρίξει βιώσιμους δανειολήπτες, διαβεβαίωσε ο Χρήστος Μεγάλου.

«Αν και η Ελλάδα έχει αποφύγει τα χειρότερα από πλευράς υγειονομικής κρίσης, ωστόσο οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα θα είναι σημαντικές», εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζα Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση του Economist με θέμα «Ευρωζώνη: Αναζητώντας το «εμβόλιο» για τον κορονοϊό».

Ο ίδιος είπε πως η Τράπεζα Πειραιώς αναμένει εφέτος ύφεση 8% στην ελληνική οικονομία, ανάκαμψη 7% το 2021 και επιστροφή της οικονομίας το σημείο που ήταν το 2019 μόλις το 2022.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει τα εργαλεία για να υποστηρίξει βιώσιμους δανειολήπτες

Ο κ. Μεγάλου ανέφερε πως η τράπεζά του έχει τη βούληση και τα εργαλεία για να υποστηρίξει βιώσιμους δανειολήπτες και πως στόχος είναι να μειωθεί το απόθεμα «κόκκινων» δανείων μέσω σχεδίων όπως ο «Ηρακλής», αλλά και με τη βοήθεια εταιρειών διαχείρισης δανείων.

Μιλώντας στην ίδια διαδικτυακή συζήτηση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης κατά την κρίση του κορονοϊού ήταν η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και σε δεύτερο βαθμό η σταθεροποίηση της οικονομίας.

«Στόχος είναι να διατηρήσουμε την δυναμική που είχε αναπτύξει η Ελλάδα μετά την κρίση. Στη βάση αυτή οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν προς την πράσινη οικονομία, τον ψηφιακό ανασχηματισμό και την έρευνα και ανάπτυξη», είπε ο Έλληνας υπουργός.

Τέλος, ανέφερε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται να καταφύγει στις πιστωτικές γραμμές του ESM από τη στιγμή που η κυβέρνηση κάνει προσεκτική χρήση των υφιστάμενων ταμειακών διαθεσίμων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider