Κλειστό ένα στα τρία εστιατόρια μετά το lockdown

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστό ένα στα τρία εστιατόρια μετά το lockdown
Η πτώση στον τζίρο των εστιατορίων φτάνει το 40%, επεσήμανε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο της εστίασης με την εικόνα τις πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας των εστιατορίων να είναι απογοητευτική.

«Το 30 με 35% των εστιατορίων δεν κατάφερε να ανοίξει ενώ το 20% των επιχειρήσεων ανοίγει πειραματικά και με την προοπτική να μειώσουν τις απώλειες ώστε να βάλουν λουκέτο σε λίγους μήνες» τόνισε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στο πλαίσιο συζήτησης για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στον κλάδο του HORECA.

Ωστόσο, ακόμη και στα εστιατόρια που άνοιξαν τελικά, τα δείγματα τις πρώτες 2-3 εβδομάδες είναι ανησυχητικά. Η πτώση στον τζίρο φτάνει το 40%, όπως επεσήμανε ο κ. Σκαρμούτσος, ενώ την ίδια στιγμή τα λειτουργικά έξοδα έχουν αυξηθεί.

Παράλληλα παρατηρείται όπως είπε, αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών τόσο στην Ελλάδα όσο και των εισαγόμενων. Ενδεικτικά ανέφερε τις τιμές των εισαγόμενων κρεάτων, εξηγώντας ότι ενώ την πρώτη εβδομάδα οι τιμές έμειναν σταθερές, στη συνέχεια αυξήθηκαν 12-13%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider