Ευρωπαϊκές τράπεζες: Stress tests, η απάντηση στους χάκερς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκές τράπεζες: Stress tests, η απάντηση στους χάκερς

«SOS» για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, αναφορικά με την αύξηση των διαδικτυακών κινδύνων, εκπέμπει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (European Banking Authority, ΕΒΑ), Andrea Enria.

«Οι ευρωπαϊκές αρχές θα πρέπει να υποβάλλουν σε τεστ αντοχής (stress tests) τις ευρωπαϊκές τράπεζες, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητά τους να ανταπεξέλθουν στους διαδικτυακούς κινδύνους που ελλοχεύουν», τονίζει ο πρόεδρος της EBA.

Ταυτόχρονα αναφέρει πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν αποκλείεται να απαιτηθεί να έχουν πρόσθετα κεφάλαια, ως «μαξιλάρι», σε περίπτωση που εμφανιστεί μια τέτοια απειλή.

Μιλώντας στο Reuters από το Πεκίνο, ο Enria διεμήνυσε πως η διαδικτυακή ασφάλεια πρέπει να καταστεί προτεραιότητα για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Την ίδια στιγμή, επανέλαβε την ανάγκη διεξαγωγής stress tests στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να γίνουν γνωστοί – και κατανοητοί – οι πιθανοί κίνδυνοι.

Τα σχόλια του επικεφαλής της ΕΒΑ δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού έρχονται σε μια στιγμή που το διεθνές τραπεζικό σύστημα βρίσκεται υπό την απειλή των χάκερς. Μόλις πριν από δύο μήνες, κεφάλαια ύψους 81 δισ. δολαρίων «έκαναν φτερά» από την κεντρική τράπεζα του Μπαγκλαντές, μετά από συντονισμένη κυβερνοεπίθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider