Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε ρωσικό ναρκαλιευτικό στην Βαλτική Θάλασσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε ρωσικό ναρκαλιευτικό στην Βαλτική Θάλασσα
Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε ρωσικό ναρκαλιευτικό που έχει την βάση του στην Βαλτική Θάλασσα.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε ρωσικό ναρκαλιευτικό που έχει την βάση του στην Βαλτική Θάλασσα, και συγκεκριμένα στην περιοχή Καλίνινγκραντ της Ρωσίας, και το έθεσε εκτός δράσης.

Η υπηρεσία στρατιωτικής κατασκοπείας γνωστή ως GUR, ανακοίνωσε ότι είναι η δεύτερη επίθεση που πραγματοποίησε εφέτος σε ρωσικό πολεμικό πλοίο στην Βαλτική Θάλασσα.

Η υπηρεσία δεν αναφέρει με ποιο τρόπο πραγματοποίησε την τελευταία επιχείρηση, αλλά υποστήριξε ότι το νερό εισήλθε στις μηχανές του ναρκαλιευτικού Άλεξάντερ Ομπκούροφ’ κλάσσης Αλεξαντρίτ, μέσω «μιας μυστηριώδους οπής» σε σωλήνα αερίου.

«Το πλοίο, που είχε την βάση του στην πόλη Μπαλτίισκ και προορίζονταν για μάχιμη υπηρεσία, υπέστη σοβαρές ζημιές», αναφέρει η GUR σε ανάρτηση της στην εφαρμογή Telegram.

Δεν υπάρχει άμεσος σχολιασμός από τη Ρωσία, που άρχισε την πλήρους κλίμακας εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022. Ο θύλακας της Καλίνινγκραντ βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Ουκρανίας

Η ανακοίνωση της GUR αναφέρει ότι στο πλοίο γίνονται μεγάλες επισκευές μετά το περιστατικό.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας έδωσε στην δημοσιότητα ένα βιντεοκλίπ που όπως αναφέρει τραβήχτηκε στις 3 Οκτωβρίου το οποίο δείχνει την μηχανή του πλοίου να χρειάζεται επισκευή μετά την είσοδο του νερού. Το δεύτερο μέρος του βίντεο υποτίθεται ότι τραβήχτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου και δείχνει τη μικροσκοπική τρύπα.

Το Reuters δεν μπορεί να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές το βίντεο ή τους ισχυρισμούς της GUR.

Η GUR και μια φίλα προσκείμενη στο Κίεβο ρωσική στρατιωτική ομάδα ανέλαβαν την ευθύνη νωρίτερα εφέτος μιας εμπρηστικής επίθεσης εναντίον ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου στη Βαλτική Θάλασσα τον Απρίλιο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Η κρατική εταιρεία μέσων ενημέρωσης δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Πυρκαγιά σε αποθήκη πετρελαίου στην Κριμαία - Ανέλαβε την ευθύνη ο ουκρανικός στρατός

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider