Επενδύσεις ύψους 350 εκατ. έως το 2023 από τη Lidl Ελλάς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεις ύψους 350 εκατ. έως το 2023 από τη Lidl Ελλάς
Η εταιρεία σημειώνει σταθερά ανοδική πορεία και συνεχίζει να ενισχύει στην πράξη την ελληνική οικονομία.

Την υλοποίηση επενδύσεων συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ δρομολογεί για την επόμενη τριετία η Lidl Ελλάς, αποδεικνύοντας εμπράκτως για ακόμη μια φορά ότι η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με στόχο ένα καλύτερο αύριο αποτελεί στρατηγική της επιλογή.

Η εταιρεία το περασμένο έτος σημείωσε ανοδική πορεία σε όλα τα επίπεδα, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα στα καταστήματα της και διευρύνοντας σε μεγάλο βαθμό την πελατειακή της βάση. Έτσι, κατόρθωσε να αυξήσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών της, σε ποσοστό 8,8% σε σχέση με το 2018.

Πλέον, σκοπεύει να διευρύνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην ελληνική αγορά μέσω της δημιουργίας νέων σημείων πώλησης. Πέραν των 2 νέων καταστημάτων που πρόκειται να εγκαινιαστούν στην Αθήνα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, το πλάνο προβλέπει 4 νέα καταστήματα για το 2021 και 5 νέα καταστήματα για το 2022, συνολικά 11 νέα καταστήματα σε βάθος τριετίας. Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή της Lidl Ελλάς, η οποία έχει επιλέξει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο στον αστικό ιστό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας μεγάλα καταστήματα άνω των 800τ.μ., τα οποία διαθέτουν και χώρο στάθμευσης, όσο και στη νησιωτική χώρα.

Παράλληλα, η εταιρεία θα προχωρήσει στην ανακαίνιση και στον εκσυγχρονισμό καταστημάτων, αλλά και στην ενίσχυση των υποδομών πληροφοριακών συστημάτων τόσο σε αυτά, όσο και στα εφοδιαστικά της κέντρα.

Το επενδυτικό πλάνο 3ετίας προβλέπει επίσης τη δημιουργία ενός νέου, υπερσύγχρονου εφοδιαστικού κέντρου στην Αττική, που θα ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών, αλλά και στις αυξανόμενες ανάγκες ανάπτυξης του δικτύου της. 

insider

Επενδύσεις και στο ανθρώπινο δυναμικό

Πέραν των επενδύσεων που αφορούν τις υποδομές της, η Lidl Ελλάς έχει αποδείξει ότι επενδύει και στο ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αλλά και διοργανώνοντας προγράμματα ανάπτυξης και επιμόρφωσης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο, εν μέσω της πανδημίας του Covid-19, χορήγησε έκτακτη παροχή ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως βαθμίδας, επιβραβεύοντάς τους έτσι εμπράκτως για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων, αλλά και της ίδιας της εταιρείας.

Μάλιστα, την περίοδο του lockdown προχώρησε σε 450 νέες προσλήψεις, προσφέροντας μόνιμες θέσεις απασχόλησης στην αιχμή μιας πρωτοφανούς κρίσης. Σήμερα απασχολεί συνολικά περισσότερους από 6.500 εργαζομένους στα 225 καταστήματα της, τα 5 εφοδιαστικά κέντρα και τα 2 κτιριακές εγκαταστάσεις γραφείων.

Υποδειγματική συνεργασία με τους προμηθευτές

Το περασμένο έτος, η Lidl Ελλάς συνεργάστηκε με περισσότερους από 400 Έλληνες προμηθευτές τροφίμων. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο μέσος όρος εξόφλησής τους παρέμεινε στις 62 ημέρες, τη στιγμή που ο μέσος όρος στο σύνολο του κλάδου είναι 122 ημέρες.

Μάλιστα, δίνει τη δυνατότητα στους προμηθευτές να εξάγουν απευθείας τα προϊόντα τους σε 28 ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν καταστήματα Lidl και να προβάλλονται μέσα από τις ελληνικές θεματικές εβδομάδες Eridanous, κάτι που αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τους ίδιους. Είναι ενδεικτικό ότι ο τζίρος των ελληνικών εταιρειών από την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων για τις θεματικές εβδομάδες Eridanous ανήλθε στα 51 εκατομμύρια ευρώ για το 2019, σημειώνοντας ραγδαία αύξηση που αγγίζει 28% τα τελευταία 2 χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider