Όποιος γυρίσει τη μνήμη του κάμποσα χρόνια πριν, στην εποχή του περίφημου PSI, την αναδιάρθρωση δηλαδή μέρους του ελληνικού χρέους που κατείχε ο ιδιωτικός τομέας, ίσως θυμηθεί το όνομα ενός fund που είχε εμπλακεί τότε στη διαδικασία, του Greylock. Προς τι η αναφορά στο εν λόγω hedge fund;
Σύμφωνα με το Bloomberg, το fund προωθεί διαδικασίες πτώχευσης στη Νέα Υόρκη, καθώς αναζητεί τρόπο να μειώσει το κόστος εν μέσω εκροής κεφαλαίων.
Οι διαδικασίες υπαγωγής στο Άρθρο 11 θα επιτρέψουν στην Greylock να τερματίσει το συμβόλαιο μίσθωσης στην Λεωφόρο Μάντισον στο Μανχάταν, που κοστίζει περί τα 100.000 δολ. το μήνα, σύμφωνα με τον φάκελο του αιτήματος με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου, υπογεγραμμένο από τον οικονομικό διευθυντή David Steltzer.
Τα προς διαχείριση περιουσιακά στοιχεία του hedge fund αναπτυσσόμενων αγορών – τα οποία μειώθηκαν κατά το ήμισυ από το 2017 έως το τέλος του 2020 στα 450 δισ. δολ. - θα πέσουν κατά 100 εκατ. δολ. έως το τέλος Μαρτίου, αφού σύμφωνα με τον φάκελο, κατέγραψε τρία συνεχή έτη ζημιών.
Η εταιρεία, που προς στιγμήν απασχολεί εννέα άτομα και βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εναπομείναντες μεγαλοεπενδυτές, εμφανίζεται βέβαιη πως μπορεί «να αναδιοργανωθεί επιτυχώς και να συνεχίσει ως ζωντανό εγχείρημα» μετά την χρεοκοπία.
Η Greylock, διοικούμενη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Hans Humes, είναι γνωστή για το τζογάρισμα στο προβληματικό δημόσιο χρέος, από την Βενεζουέλα μέχρι τον Λίβανο. Η Greylock είναι γνωστή για τις επιθετικές τοποθετήσεις της σε χρέος χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, από τον Λίβανο έως τη Βενεζουέλα.