Eurobank: Πρώτη ελληνική Τράπεζα ως Κύρια Ανάδοχος σε έκδοση ΟΕΔ μετά το PSI του 2012

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Πρώτη ελληνική Τράπεζα ως Κύρια Ανάδοχος σε έκδοση ΟΕΔ μετά το PSI του 2012

H πρώτη ελληνική Τράπεζα, μετά το PSI το 2012, που συμμετείχε στο γκρουπ των Κύριων Αναδόχων σε έκδοση ελληνικού κρατικού ομολόγου, έγινε η Eurobank.

Η Eurobank συμμετείχε ως Κύριος Ανάδοχος στην πρόσφατη έκδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου. Στις 27 Ιανουαρίου η Ελληνική Δημοκρατία δημοπράτησε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη ομολογιακή έκδοση του 2021, εκδίδοντας 10ετές ομόλογο (λήξης Ιουνίου 2031) με απόδοση 0,807%. Η έκδοση είχε ευρύτατη αποδοχή με το συνολικό ενδιαφέρον να ξεπερνάει τα 31 δισ. ευρώ και τα συνολικά αντλούμενα κεφάλαια ανήλθαν στα 3,5 δισ. ευρώ.

Η έκδοση σηματοδοτεί μια νέα εποχή, τόσο για την Ελληνική Δημοκρατία που πέτυχε το χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης που έχει καταγραφεί σε έκδοση ελληνικού κρατικού ομολόγου, όσο και για τις ελληνικές Τράπεζες, με την Eurobank να γίνεται η πρώτη ελληνική Τράπεζα μετά το PSΙ του 2012 που συμμετείχε στο γκρουπ των Κυρίων Αναδόχων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, είχε χαρακτηρίσει την πρόσφατη έκδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ως μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της. Ο Υπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει ότι είναι η πέμπτη φορά, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που η Ελλάδα αντλεί με επιτυχία πόρους από τις αγορές, και το έπραξε με νέο ιστορικό χαμηλό ως προς το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου, ανεξαρτήτως διάρκειας. Μάλιστα, η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και η ποιότητα των επενδυτών εξαιρετική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider