Mytilineos: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το «πράσινο» ομόλογο

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mytilineos: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το «πράσινο» ομόλογο
Η αρχική καθοδήγηση για το επιτόκιο κινείται στα επίπεδα του 2,5%. Η διαδικασία και η τιμολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το «πράσινο» ομόλογο της Mytilineos, ύψους έως 500 εκατομμύρια ευρώ και διάρκειας 5,5 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διήμερο συναντήσεων των Γενικών Συντονιστών της έκδοσης (Global Coordinators) με επενδυτές, το οποίο προηγήθηκε, καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για «τοποθέτηση» στην έκδοση από επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη.

Η αρχική καθοδήγηση για το επιτόκιο κινείται μεταξύ 2-2,5%. Η διαδικασία και η τιμολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη.

Γενικοί Συντονιστές (Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) είναι οι BNP Paribas, Citigroup, και HSBC, οι οποίες οργάνωσαν τις συναντήσεις με τους επενδυτές για λογαριασμό της εταιρείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Mytilineos, τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες προτίθεται να διατεθούν για (i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, (ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και (iii) την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων(συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας. Οι Ομολογίες θα διανεμηθούν στο πρότυπο του Regulation S.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος των κεφαλαίων που θα αντληθούν θα διατεθούν για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 1,48 GW, τα οποία εξαγόρασε πρόσφατα η εταιρεία από την Egnatia Group. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στην πρόσφατη εκδήλωση παραλαβής του αεριοστρόβιλου για την καινούρια ηλεκτροπαραγωγική μονάδα φυσικού αερίου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη κατασκευής των πρώτων φωτοβολταϊκών του εν λόγω χαρτοφυλακίου, με σκοπό να ολοκληρωθούν σταδιακά όλα μέχρι το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider