Τρ. Πειραιώς: Ισχυρό ενδιαφέρον για το Tier 2 από 200 θεσμικούς επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρ. Πειραιώς: Ισχυρό ενδιαφέρον για το Tier 2 από 200 θεσμικούς επενδυτές
Το συνολικό βιβλίο εντολών της συναλλαγής ξεπέρασε τα 2,7 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας κατά περισσότερο από 5,4 φορές τον αρχικό στόχο έκδοσης 500 εκατ. ευρώ.

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από περίπου 200 θεσμικούς επενδυτές συγκέντρωσε το ομόλογο Tier 2 της Τράπεζας Πειραιώς, στους οποίους διατέθηκε πάνω από το 75% της έκδοσης. Η Τρ. Πειραιώς άντλησε 650 εκατ. ευρώ για το ομόλογο με κουπόνι 5,475%, διάρκειας 11 ετών, με δικαίωμα ανάκλησης στα 6 έτη και ημερομηνία διακανονισμού την 18η Σεπτεμβρίου 2024.

Το συνολικό βιβλίο εντολών της συναλλαγής ξεπέρασε τα 2,7 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας κατά περισσότερο από 5,4 φορές τον αρχικό στόχο έκδοσης 500 εκατ. ευρώ. Με βάση το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, το τελικό περιθώριο επί του μέσου 6-ετούς διατραπεζικού επιτοκίου τέθηκε στις 315 μονάδες βάσης, έναντι αρχικού στόχου 340 μονάδων βάσης, και διαμόρφωσε το κουπόνι σε 5,475% ετησίως και τιμή έκδοσης στο 99,50%, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Άνω του 75% της έκδοσης διατέθηκε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές, ενώ το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου - Euro MTF Market και αναμένεται να λάβει πιστοληπτική διαβάθμιση Ba3 από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s. Σε συνδυασμό με τη νέα έκδοση, η Πειραιώς ανακοίνωσε πρόταση επαναγοράς ομολόγων με μετρητά για τους κατόχους του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 με κουπόνι 5,50%, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ και λήξης 19 Φεβρουαρίου 2030.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν μέσω της νέας έκδοσης θα χρησιμοποιηθούν από την Πειραιώς για τη χρηματοδότηση της πρότασης επαναγοράς ομολόγων με μετρητά και για την περαιτέρω ισχυροποίηση της κεφαλαιακής της θέσης. Pro forma για τη νέα έκδοση, ο συνολικός δείκτης κεφαλαίων της Πειραιώς στις 30 Ιουνίου 2024 διαμορφώνεται στο 19,4%, και ο pro forma δείκτης Ελάχιστων Απαιτήσεων για τα Ίδια Κεφάλαια και τις Επιλέξιμες Υποχρεώσεις (Minimum Requirement for own funds and Eligible Liabilities, «MREL») του Ομίλου της Τράπεζας κατά την ίδια ημερομηνία διαμορφώνεται στο 28,7%.

Η συναλλαγή συγκέντρωσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από περίπου 200 θεσμικούς επενδυτές. Αναφορικά με την κατανομή, το 57% διατέθηκε σε διαχειριστές κεφαλαίων, ασφαλιστικές εταιρείες και συνταξιοδοτικά ταμεία, το 27% σε τράπεζες, το 13% σε κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου και το 3% σε λοιπούς επενδυτές. Οι Barclays, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley, Nomura και UBS Europe SE ενήργησαν ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι του βιβλίου προσφορών. Οι Allen & Overy, και η δικηγορική εταιρεία Μπερνίτσας ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευάλωτοι οφειλέτες: Τι ενοίκιο θα πληρώνουν στον Φορέα Ακινήτων – Σε ποια τιμή θα επαναγοράζουν το σπίτι

Σ. Κόκκαλης – Intracom: Τι έρχεται στο μέτωπο του mega deal σε ακίνητα/ασφάλειες

Deutsche Bank: Τα σημεία που αποκαλύπτουν (;) τον νικητή του ντιμπέιτ Χάρις - Τραμπ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider