Παρέμβαση Ευ. Μυτιληναίου: Θετική η έκθεση Ντράγκι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρέμβαση Ευ. Μυτιληναίου: Θετική η έκθεση Ντράγκι
Ως θετική αποτιμά την Έκθεση Ντράγκι «για την αποκατάσταση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης» ο πρόεδρος και CEO της Metlen.

Ως θετική αποτιμά την Έκθεση Ντράγκι «για την αποκατάσταση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης» ο πρόεδρος και CEO της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα πόρισμα που απευθύνει «επείγουσα έκκληση για πολύ συγκεκριμένη δράση». «Ευτυχώς, η έκθεση δεν περιέχει απλώς μια ενδελεχή ανάλυση των προβλημάτων και συμπεράσματα, αλλά προχωρά και παραπάνω, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις ανά τομέα» τονίζει.

«Σε αντίθεση με τις περισσότερες "προτάσεις" θεωρητικών οικονομολόγων στις Βρυξέλλες, οι οποίοι έχουν προ πολλού αποστασιοποιηθεί από την πραγματικότητα και τα οικονομικά της βιομηχανικής παραγωγής, πολλές από τις προτάσεις στην έκθεση του κ. Ντράγκι θα έχουν θετική απήχηση στην ταλαιπωρημένη βιομηχανία στην Ευρώπη» υπογραμμίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Metlen, και καλεί τους πάντες να μελετήσουν διεξοδικά την περιεκτική και εις βάθος ανάλυση με τις συστάσεις, πριν βιαστούν να την «συνοψίσουν» και να την υπεραπλουστεύσουν.

«Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίζει αυτήν την έκθεση ως μια εφήμερη φωτοβολίδα στα social media» επισημαίνει με ανάρτησή του στο LinkedIn, συμπληρώνοντας πως μεταξύ άλλων το repost εξετάζει κομβικά μέτρα για τις ενεργειακές βιομηχανίες «που έχουν παραβλεφθεί ή ακόμα και αποδοκιμαστεί από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για χρόνια», τις κρίσιμες πρώτες ύλες, τις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, τα δίκτυα και την άμυνα.

«Είναι σημαντικό ότι οι προτάσεις της έκθεσης απαιτούν μια επαναξιολόγηση μιας μακροχρόνιας αντιαναπτυξιακής (και αντιβιομηχανικής) νοοτροπίας, η οποία μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα» αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Metlen Energy & Metals και Πρόεδρος της Eurometaux, προσθέτοντας πως εάν αντιμετωπιστεί το χάσμα στο κόστος παραγωγής «μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση Ευ. Μυτιληναίου για τις σπάνιες γαίες - Ζητά στήριξη της βιομηχανίας από την ΕΕ

E. Μυτιληναίος στους Sunday Times: Τι σηματοδοτεί η είσοδος στο LSE – Τα μελλοντικά σχέδια

Bloomberg: Η Metlen στοχεύει στην εισαγωγή της στο LSE το α' τρίμηνο του 2025

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider