Με ζημιές η ιδιοκτήτρια της Jaguar στο τέλος του 2021, λόγω της κρίσης των ημιαγωγών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ζημιές η ιδιοκτήτρια της Jaguar στο τέλος του 2021, λόγω της κρίσης των ημιαγωγών
Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε έλλειμμα 9 εκατ. στερλινών, έναντι κερδών 439 εκατ. στερλινών το ίδιο διάστημα του 2020.

Ζημίες έναντι κερδών κατέγραψε η Tata Motors, η ινδική ιδιοκτήτρια της Jaguar Land Rover, στο γ' τρίμηνο χρήσης εξαιτίας της κρίσης των ημιαγωγών που πλήττει το σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ινδική εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες 15,2 δισ. ρουπίων (204 εκατ. δολάρια) για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, έναντι κερδών 29,1 δισ. ρουπίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.

Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε έλλειμμα 9 εκατ. στερλινών (12 εκατ. δολαρίων) προ φόρων για το τρίμηνο, έναντι κερδών 439 εκατ. στερλινών το ίδιο διάστημα του 2020, μετέδωσε το Bloomberg.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Tata Motors, η κρίση με την έλλειψη των ημιαγωγών αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο μέρος του 2022, με τη διοίκηση της εταιρείας να υποστηρίζει πως εργάζεται από κοινού με τους προμηθευτές και τους παραγωγούς των ημιαγωγών για να διασφαλίσει αποθέματα μακροπρόθεσμα.

Η ινδική εταιρεία αναμένει πως τα αποτελέσματα της θα βελτιωθούν για το δ' τρίμηνο χρήσης και ότι θα καταγράψει θετική ταμειακή ροή στο τέλος του οικονομικού έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ να έχει το 20% της παραγωγής ημιαγωγών μέχρι το 2030

gazzetta
gazzetta reader insider insider