UBS: Ελπίζει σε νέο «ψαλίδισμα» στο γαλλικό πρόστιμο - Έχει βάλει στην «άκρη» 1,1 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Ελπίζει σε νέο «ψαλίδισμα» στο γαλλικό πρόστιμο - Έχει βάλει στην «άκρη» 1,1 δισ. ευρώ
Να θυμίσουμε πως στις αρχές του Δεκεμβρίου οι UBS, Barclays, RBS, HSBC ήρθαν αντιμέτωπες με πρόστιμο ύψους 261 εκατ. ευρώ.

Περίπου 1,1 δισ. ευρώ εκτιμά πως θα πληρώσει η UBS για το πρόστιμο που της επιβλήθηκε από την καταδικαστική απόφασης εις βάρος της για περιπτώσεις φοροαποφυγής. στη Γαλλία.

Στα μέσα Δεκεμβρίου το Γαλλικό δικαστήριο προχώρησε σε σημαντική μείωση του αρχικού προστίμου ύψους 4,5 δισ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην UBS κατά 60%, αναγνωρίζοντας την έφεση που είχε καταθέσει η τράπεζα, φτάνοντας το τελικό ποσό στα 1,8 δισ. ευρώ. Όμως σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα υπάρχουν ελπίδες για περαιτέρω μείωση.

Να θυμίσουμε πως στις αρχές του Δεκεμβρίου οι UBS, Barclays, RBS, HSBC ήρθαν αντιμέτωπες με πρόστιμο ύψους 261 εκατ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται έκπτωση 10%, καθώς τα τέσσερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στο καρτέλ.

Καλύτερα των προβλέψεων τα κέρδη στο δ' τρίμηνο

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της UBS κατά το δ' τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ελβετική τράπεζα.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της UBS στο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 1,35 δισ. δολάρια, την στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν καθαρά κέρδη της τάξης των 863 εκατ. δολαρίων.

Ωστόσο, οι επιδόσεις της τράπεζας στην κερδοφορία ήταν σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του γ' τριμήνου, όταν η UBS είχε καταγράψει καθαρά κέρδη 2,28 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρόστιμο σε Barclays, RBS, HSBC, Credit Suisse, UBS για καρτέλ στην αγορά forex

«Ψαλίδι» γαλλικού δικαστηρίου κατά 60% σε πρόστιμο προς την UBS για φοροαποφυγή

gazzetta
gazzetta reader insider insider