Στις 18 Οκτωβρίου οι ανακοινώσεις για την ηγεσία του ΤΧΣ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 18 Οκτωβρίου οι ανακοινώσεις για την ηγεσία του ΤΧΣ

Στις 18 Οκτωβρίου ή λίγο αργότερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η Επιτροπή Επιλογής που έχει συσταθεί για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα προτείνει μία λίστα υποψηφίων στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα αποφασίσει το διορισμό του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου.

Στην ουσία η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου έχει κλειδώσει καθώς σε αυτή θα τοποθετηθεί ο Χριστόφορος Στράτος που σήμερα εκτελεί καθήκοντα προσωρινού Διευθύνοντα Συμβούλου.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει το τελευταίο δίμηνο άριστη συνεργασία με τον κ. Στράτο, ενώ σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες και οι θεσμοί θεωρούν πως "έχει βάλει τάξη" στο ΤΧΣ.

Την άλλη θέση της εκτελεστικής επιτροπής θα καταλάβει ο Δημήτρης Φραγγέτης πρώην πρόεδρος στην ειδική επιτροπή εκκαθαρίσεων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Βασικά το μόνο στέλεχος που αναζητείται είναι αυτό που θα καταλάβει τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου. Οι τελευταίες αιτήσεις ενδιαφερομένων υποβλήθηκαν στις 7 Οκτωβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον ήταν "ζωηρό".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider