Deutsche Bank: Δανείζεται πιο ακριβά από τις ελληνικές τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Δανείζεται πιο ακριβά από τις ελληνικές τράπεζες

Yψηλότερο είναι το κόστος δανεισμού για τη Deutsche Bank μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, παρουσιάζοντας τα σχετικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας πληρώνει πολύ περισσότερα για να δανειστεί έναντι άλλων τραπεζών, ακόμη και των ελληνικών και ιταλικών τραπεζών. Πρόκειται για μια σαφή ένδειξη του μεγέθους των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank.

Η γερμανική τράπεζα είναι η μοναδική τράπεζα που καταβάλλει τόκο για να δανειστεί για περίοδο εννέα ή 12 μηνών από μια ομάδα 21 τραπεζών, οι οποίες συμμετέχουν σε έρευνα για τον καθορισμό του Euribor.

Η ανάγνωση των στοιχείων αυτών τοποθετεί τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας σε πιο δυσμενή θέση έναντι της ιταλικής Monte dei Paschi ή της Εθνικής Τράπεζας, σημειώνει το Reuters, για να προσθέσει πως όλα αυτά προκύπτουν από τις ανησυχίες που έχει εγείρει για τη Deutsche Bank το πρόστιμο – μαμούθ που της έχουν επιβάλλει οι αμερικανικές αρχές.

Τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας – την οποία διεξήγαγε το European Money Market με στόχο τον καθορισμό του Euribor – επιβεβαιώνουν το μέγεθος της κρίσης εμπιστοσύνης που βιώνει η γερμανική τράπεζας.

Άλλωστε σχεδόν το σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζών δανείζεται χωρίς να καταβάλλει τόκο, από τότε που η ΕΚΤ μείωσε σε αρνητικά επίπεδα το επιτόκιο καταθέσεων.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Deutsche Bank αποτελεί εξαίρεση, αφού καλείται να πληρώσει 0,02% για να δανειστεί από τις άλλες τράπεζες για περίοδο εννέα μηνών. Για περίοδο ενός έτους, πρέπει να πληρώσει 0,06%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider