Αύξηση επιτοκίων σύντομα ζητούν αρκετοί αξιωματούχοι της Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση επιτοκίων σύντομα ζητούν αρκετοί αξιωματούχοι της Fed

«Η Fed αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τον περασμένο Σεπτέμβριο τα επιτόκια του δολαρίου, ωστόσο η συζήτηση για επικείμενη αύξησή τους έχει φουντώσει».

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από το κλίμα που επικρατεί στους κύκλους της Fed, αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου, το οποίο και προέκυψε από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου), τα οποία δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, αρκετοί αξιωματούχοι της Fed εκτιμούν πως μια αύξηση των επιτοκίων είναι αναγκαία σύντομα. Η νέα αυτή γλώσσα που χρησιμοποίησε μερίδα των αξιωματούχων της Fed επιβεβαιώνει την κρισιμότητα της κατάστασης, αφού για αρκετούς από αυτούς το θέμα αύξησης των επιτοκίων θεωρείται πλέον επείγον.

Η επόμενη συνεδρίαση των αξιωματούχων της Fed θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 1-2 Νοεμβρίου.

Όπως επίσης προκύπτει από τα πρακτικά, τρεις αξιωματούχοι της Fed διαφοροποιήθηκαν από την απόφαση του Σεπτεμβρίου για διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα, ζητώντας αύξησή τους. Ο Esther George και η Loretta Mester διεμήνυσαν πως η απόφαση για διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα μπορεί να βλάψει την αξιοπιστία της Fed, ενώ ο Eric Rosengren προειδοποίησε πως τυχόν καθυστερήσεις στην κατεύθυνση αύξησης των επιτοκίων μπορούν να αναγκάσουν την κεντρική τράπεζα να καταστεί πιο επιθετική εν ευθέτω χρόνω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider