Σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και σε εξαγορές στοχεύει για το νέο έτος η Bewise, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής προσφέροντας state-of-the-art λύσεις που απαντούν στα επιχειρηματικά προβλήματα. Μέσα από αυτή την οργανική ανάπτυξη μάλιστα αλλά και την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της, σκοπεύει να προλειάνει το έδαφος για την είσοδο της στο χρηματιστηριακό ταμπλό.
Οι μέχρι σήμερα ενδείξεις για την προαναφερθείσα πορεία είναι άλλωστε θετικές, όπως επεσήμαναν τα στελέχη της σε σχετική συνέντευξη Τύπου. « Η Bewise έτρεξε με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 20% το 2022 και ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε λίγο πάνω από 5 εκατ. ευρώ, με τα μεικτά κέρδη πλην μισθοδοσίας να ανέρχονται σε 2,7 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μενέλαος Μακρυγιάννης στην ενημέρωση των δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε με την αφορμή της συμπλήρωσης 5 ετών από την ίδρυση της.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πήχης των εσόδων τοποθετείται στα ίδια επίπεδα, αν όχι σε υψηλότερα επίπεδα, γεγονός που μπορούσε να επιτευθχεί και μέσω κάποιας εξαγοράς εταιρείας με συναφές στην Bewise αντικείμενο. «Υπάρχουν συζητήσεις για να προχωρήσει η Bewise και σε κάποια εξαγορά εταιρείας πληροφορικής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρυγιάννης, διευκρινίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια δεδομένου ότι η εταιρεία έχει μέχρι μηδενικό δανεισμό. Αν ωστόσο απαιτηθούν πρόσθετα κεφάλαια, είναι πιθανή μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Το προαναφερθέν αναπτυξιακό πλάνο θα υποστηριχτεί και με αύξηση του προσωπικού, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη, με την εταιρεία να έχει προσλάβει από τις αρχές του νέους έτους 9 νέους υπαλλήλους. Σημειωτέον ότι και το 2022 το προσωπικό της Bewise αυξήθηκε κατά 27%, φτάνοντας τους 50 εργαζόμενους, 41 εκ των οποίων είναι μηχανικοί πληροφορικής.
Όσο για το πελατολόγιό της, μετρά την τελευταία 5ετία 478 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 299 τιμολογήθηκαν μέσα στο 2022 ενώ η εταιρεία διατηρεί πλέον σταθερή σχέση με την πλειονότητα των πελατών της αναλαμβάνοντας και έργα υποστήριξης. Στους πελάτες συγκαταλέγονται η ΔΕΛΤΑ, η Metro Cash & Carry, η Goody’s Everest, η L’Οreal, ο Καυκάς, οι Μύλοι Λούλη, η Elpedison, η Alumil, η Pharmaten κ.ά. Πέρα από τις εγχώριες δραστηριότητες μάλιστα, η εταιρεία έχει επεκταθεί και στο εξωτερικό, έχοντας υλοποιήσει μέχρι σήμερα έργα σε Κύπρο, σε χώρες της δυτικής Ευρώπης και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η δραστηριότητά της μάλιστα επεκτείνεται πλέον και στον δημόσιο τομέα, μέσω υλοποίησης έργων για εταιρείες και οργανισμούς του δημόσιου τομέα. Ωστόσο η εν λόγω δραστηριότητα παραμένει στοχευμένη, με την εταιρεία να αναλαμβάνει την υλοποίηση εξειδικευμένων λύσεων σε τομείς όπως είναι οι «έξυπνες πόλεις» και η διαχείριση μαρινών.
Σημειωτέον, ότι η γκάμα των λύσεων της εταιρείας είναι ευρεία και αφορά τομείς όπως οι επιχειρηματικές εφαρμογές (business apps), η κυβερνοασφάλεια και το αποκαλούμενο modern workplace & cloud. Ως βασικός συνεργάτης της Microsoft, το 65% των εσόδων της προέρχεται από τη διάθεση λύσεων του αμερικανικού κολοσσού, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 75% τη φετινή χρονιά.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται βέβαια πλέον και στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, τόσο μέσω της πρόληψης απειλών με υπηρεσίες τύπου penetration testing, όσο και στην αντιμετώπισή τους. Στον συγκεκριμένο χώρο, βασικοί συνεργάτες της Bewise είναι πέρα από την Microsoft, η Cisco, η f5, η CheckPoint και η Fortinet.