Henkel: Θετικό ξεκίνημα για το 2023 - Ισχυρή οργανική αύξηση πωλήσεων στο α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Henkel: Θετικό ξεκίνημα για το 2023 - Ισχυρή οργανική αύξηση πωλήσεων στο α' τρίμηνο
Ισχυρή οργανική αύξηση πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο του έτους παρουσίασε η Henkel, καθώς οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 6,6% στα 5,6 δισ. ευρώ, ενώ η οργανική ανάπτυξη άγγιξε το 6,4%.

Ισχυρή οργανική αύξηση πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο του έτους παρουσίασε η Henkel, καθώς οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 6,6% στα 5,6 δισ. ευρώ, ενώ η οργανική ανάπτυξη άγγιξε το 6,4%.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αύξηση των πωλήσεων καταγράφηκε και στις δύο επιχειρηματικές μονάδες του Ομίλου:

  • Το Adhesive Technologies με οργανική ανάπτυξη 6,8% και ονομαστική ανάπτυξη 6,1%.
  • Το Consumer Brands πέτυχε οργανική αύξηση πωλήσεων 7% και ονομαστική ανάπτυξη 7,3%.

Παράλληλα, η Henkel ανέφερε πως ολοκλήρωσε την έξοδο από επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία, ενώ τόνισε πως σημειώθηκε πρόοδος στην εφαρμογή της ατζέντας στρατηγικής ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, η πολύ ισχυρή αύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 6,6%, οφείλεται στη διψήφια τιμολόγηση, ενώ οι όγκοι πωλήσεων ήταν κάτω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

«Είχαμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα της χρονιάς – παρά το συνεχιζόμενο απαιτητικό περιβάλλον της αγοράς. Η πολύ ισχυρή αύξηση των πωλήσεων και στις δύο επιχειρηματικές μας μονάδες υπογραμμίζει τη δύναμη του χαρτοφυλακίου μας με επιτυχημένα brands και καινοτόμες τεχνολογίες. Το πρώτο τρίμηνο, συνεχίσαμε τα μέτρα τιμολόγησής μας για να αντισταθμίσουμε περαιτέρω τις αντίξοες συνθήκες από το κόστος των πρώτων υλών και των μεταφορικών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Henkel, Carsten Knobel. «Σήμερα, επιβεβαιώσαμε τον οδηγό μας για το 2023 και, με βάση την πολύ ισχυρή εξέλιξη των οργανικών πωλήσεων του πρώτου τριμήνου, προσβλέπουμε με αυτοπεποίθηση στο τρέχον οικονομικό έτος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mytilineos: «Άλμα» 113% στα καθαρά κέρδη με οδηγό την ενέργεια - Η καλύτερη ιστορικά επίδοση για α' τρίμηνο

Moderna: Καθίζηση σε κέρδη και σε έσοδα στο α' τρίμηνο - Στα 5 δισ. δολάρια οι πωλήσεις των εμβολίων του κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider