Μπαχταλιά (egg Eurobank): Πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για την ενδυνάμωση των γυναικών ερευνητριών, φοιτητριών, επιχειρηματιών

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαχταλιά (egg Eurobank): Πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για την ενδυνάμωση των γυναικών ερευνητριών, φοιτητριών, επιχειρηματιών
Ένα δίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για 20 ερευνητικές ομάδες, οι οποίες απαρτίζονται κατά τουλάχιστον 30% από γυναίκες ερευνήτριες ή/και φοιτήτριες, θα ξεκινήσει το egg - enter•grow•go της Eurobank.

Ένα δίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για 20 ερευνητικές ομάδες, οι οποίες απαρτίζονται κατά τουλάχιστον 30% από γυναίκες ερευνήτριες ή/και φοιτήτριες, θα ξεκινήσει το egg - enter•grow•go της Eurobank. Το πρόγραμμα ανακοίνωσε η Διευθύντρια και Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της EGG, Eurobank, κα Ρούλα Μπαχταλιά, συμμετέχοντας στην Εκδήλωση «Ημέρα της Ευρώπης 2023 — Έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων» που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 9 Μαΐου στην Αθήνα, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα του egg της Eurobank υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης (acceleration) δίμηνης διάρκειας, το egg - enter•grow•go σε συνεργασία με το εκάστοτε Πανεπιστημιακό ή Ερευνητικό Ίδρυμα, πρόκειται να παρέχει συμβουλευτική καθοδήγηση, εκπαίδευση και επιτάχυνση του επιστημονικού έργου και της διασύνδεσής του με την πραγματική οικονομία. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της τεχνολογικά καινοτόμου ιδέας σε μία διευρυμένη επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης, μπορούν να συμμετάσχουν Ερευνητικές Ομάδες, από διάφορους τεχνολογικούς/παραγωγικούς κλάδους (Life Science, Nano/Agri/Energy Tech, Ed/Deep Tech, ICT, άλλο) που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης (ideation phase, pre-seed, seed).

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των γυναικών ερευνητριών, φοιτητριών και επιχειρηματιών με στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στις τεχνολογίες STEM, μέσα από την παροχή δίμηνης συμβουλευτικής καθοδήγησης/εκπαίδευσης από το egg σε καινοτόμα ερευνητικά projects του Πανεπιστημίου όσον αφορά στην πιθανή επιχειρηματική εξέλιξή τους.

Όπως αναφέρει η κα Μπαχταλιά στο insider.gr, «υπάρχουν συγκεκριμένες δεξιότητες που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας ενός νέου επιχειρηματία, χωρίς την ύπαρξη των οποίων, ακόμη και μια καλή επιχειρηματική ιδέα πιθανότατα να αποτύχει. Στο egg τούς εκπαιδεύουμε και τους καθοδηγούμε να αναδείξουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται, ώστε με την κατάλληλη χρηματοδότηση και δικτύωση να αναπτύξουν ένα κλιμακούμενο επιχειρηματικό μοντέλο, με στόχευση την παγκόσμια αγορά».

Κατά τη διάρκεια του Mini Acceleration Programme, οι Ερευνητικές Ομάδες θα έχουν πρόσβαση σε:

*Μέντορες και coaches από αντίστοιχους επαγγελματικούς κλάδους,
* Ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα από workshops και ενότητες που θα τις εισάγουν στις βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας και των στρατηγικών εμπορικής προώθησης της καινοτομίας τους, αλλά και
*Μια εξαιρετικά δυναμική κοινότητα επιχειρηματιών από αντίστοιχους κλάδους για την επιβεβαίωση της καινοτομίας και της ικανότητας εφαρμογής της έρευνάς τους στην πραγματική οικονομία.

Tο δίμηνο Mini Acceleration Programme, πρόκειται να ξεκινήσει στις 22 Μαΐου 2023, θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου 2023, ενώ τον Σεπτέμβριο 2023 πρόκειται να γίνει εκδήλωση παρουσίασης όλων των ομάδων σε ένα διεθνές επιχειρηματικό και επενδυτικό κοινό.

Όπως αναφέρει στο insider.gr η κα Μπαχταλιά, η ιδέα για τη δημιουργία του δίμηνου Mini Acceleration Programme δόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο όταν, με αφορμή την ανακήρυξη του 2023 ως Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, το egg - enter grow go είχε την τιμή να υποδεχθεί στα νέα του γραφεία τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Σχοινάς συναντήθηκε με διοικητικά στελέχη της Eurobank και του egg και ενημερώθηκε για τη στρατηγική, τις συνεργασίες, αλλά και τις έμπρακτες πρωτοβουλίες του egg, οι οποίες αποσκοπούν στην καλλιέργεια σημαντικών δεξιοτήτων για τους νέους επιχειρηματίες.

Παράλληλα, εκπρόσωποι των startup του egg είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το καινοτόμο έργο τους στον κ. Σχοινά και να συζητήσουν μαζί του τις προκλήσεις που συναντά η νέα γενιά στην προσπάθεια ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Το egg - enter•grow•go, το πιο επιτυχημένο business accelerator στην Ελλάδα που στηρίζει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, στα 10 χρόνια λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει 1.100 νέους επιχειρηματίες, βοηθώντας τους να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Έχει προσφέρει χρηματοδότηση 46,6 εκατ. ευρώ, έχει προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια 43,4 εκατ. ευρώ από 65 εταιρείες και έχει παράσχει χρηματοδοτικά εργαλεία Eurobank σε 49 εταιρείες (3,2 εκατ. ευρώ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με σταθερό επιτόκιο το 78% των στεγαστικών δανείων – Συνετός ο δανεισμός από τράπεζες και δανειολήπτες

ΤτΕ: Κρίσιμη η προσήλωση στις συνετές οικονομικές πολιτικές – Σε καλύτερη θέση οι τράπεζες σήμερα για να απορροφήσουν κλυδωνισμούς

Ρέτσος: Ρεκόρ στον τουρισμό το 2023 - Τα σχέδια για τη συνέχεια, μετά την αποχώρηση από τον ΣΕΤΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider