General Mills: Απογοήτευσαν τα έσοδα - Αυξάνει το μέρισμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
General Mills: Απογοήτευσαν τα έσοδα - Αυξάνει το μέρισμα
H μετοχή της General Mills έφτασε να χάνει 3,5% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street. 

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα της General Mills, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία τροφίμων για την οικονομική χρήση του δ' τριμήνου.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 5,03 δισ. δολάρια έναντι 4,89 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμενα έσοδα 5,17 δισ. δολαρίων.

Τα γενικά κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,03 δολάρια έναντι 1,35 δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,12 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 1,07 δολάρια.

Οι αυξήσεις των τιμών για την αντιστάθμιση του πληθωρισμού βοήθησαν την ανάπτυξη των αμερικανικών εταιρειών παραγωγής συσκευασμένων τροφίμων.

Ωστόσο, τα τελευταία τρίμηνα οι όγκοι μειώθηκαν, γεγονός που σηματοδοτεί ότι οι πελάτες που πλήττονται από τον πληθωρισμό αντιδρούν στις αυξήσεις των τιμών, ανέφερε το Reuters.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως αυξάνει 9% το τριμηνιαίο μέρισμα προς τους μετόχους της, ξεκινώντας από την πληρωμή του Αυγούστου.

Για το σύνολο του οικονομικού 2024, αναμένει αύξηση κερδών ανά μετοχή μεταξύ του 4% και του 6%.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της General Mills έφτασε να χάνει 3,5% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider