Η Kimco εξαγοράζει την RPT Realty έναντι 2 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Kimco εξαγοράζει την RPT Realty έναντι 2 δισ. δολαρίων
Στην εξαγορά της RPT Realty έναντι σχεδόν 2 δισ. δολαρίων προχωράει η Kimco Realty, σε μία κίνηση που αναμένεται να διευρύνει την παρουσία της αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων σε εμπορικά ακίνητα στις Νότιες και Νοτιοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Στην εξαγορά της RPT Realty έναντι σχεδόν 2 δισ. δολαρίων προχωράει η Kimco Realty, σε μία κίνηση που αναμένεται να διευρύνει την παρουσία της αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων σε εμπορικά ακίνητα στις νότιες και νοτιοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2024, ενώ η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου μέσω της έκδοσης νέων μετοχών.

Όπως έγινε γνωστό, οι μέτοχοι της RPT Realty θα λάβουν για κάθε μετοχή της RPT που κατέχουν 0,6049 νέες μετοχές της Kimco Realty, κάτι που αντιστοιχεί στο ποσό των 11,34 δολαρίων, δηλαδή premium 19% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της RPT στην Wall Street στις 25 Αυγούστου.

Σημειώνεται πως μεταξύ των πελατών της RPT Realty περιλαμβάνονται οι αλυσίδες καταστημάτων TJ Maxx, Dollar Tree και Ross Stores.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της RPT καταγράφει κέρδη σχεδόν 20% στη συνεδρίαση της Wall Street, ενώ ο τίτλος της Kimco Realty ενισχύεται κατά 1,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελβετία: Η Επ. Ανταγωνισμού διερευνά την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS

Καμία άδεια για τραπεζοκαθίσματα στη νέα Πανεπιστημίου - Ανακαλούνται και οι υφιστάμενες

Τα «παράπονα» που μετέφερε η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου στην Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider