Amazon: Επενδύει 4 δισ. δολάρια στην Anthropic

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Επενδύει 4 δισ. δολάρια στην Anthropic
O κολοσσός του e-commerce, Amazon, ανανακοίνωσε πως πρόκειται να επενδύσει 4 δισ. δολάρια στην Anthropic και θα αποκτήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία. 

O κολοσσός του e-commerce, Amazon, ανανακοίνωσε πως πρόκειται να επενδύσει 4 δισ. δολάρια στην startup τεχνητής νοημοσύνης Anthropic και να αποκτήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει την επιθετική στρατηγική της Amazon στο AI και την προσπάθειά της να ακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων της όπως οι Microsoft και Google.

Η Anthropic ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια από πρώην στελέχη της OpenAI και πρόσφατα λανσάρισε το καινούργιο της AI chatbot, ονόματι Claude 2.

Οι δύο εταιρείες ανέφεραν την Δευτέρα πως θα δημιουργήσουν μία στρατηγική συνεργασία για να εξελίξουν το generative AI, με την startup να επιλέγει την Amazon Web Services ως τον βασικό cloud προμηθευτή. Η Anthropic θα παρέχει στους AWS πελάτες με πρόωρη πρόσβαση σε μοναδικά χαρακτηριστικά για εξατομίκευση μοντέλου και βελτίωση δυνατοτήτων.

Η Anthropic θα χρησιμοποιήσει επιπρόσθετα τα τσιπ AWS Trainium και Inferentia για την κατασκευή, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των μελλοντικών μοντέλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΑΙΠΕΔ: Τι έρχεται για Εγνατία Οδό, ΔΑΑ, Λιμάνια, Μαρίνες, Ενεργειακά projects

Το ΤΧΣ ξεκινάει τη διάθεση μετοχών της Eurobank - Στο 1,8 ευρώ ανά μετοχή η προσφορά - Οι ανακοινώσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider