Mars: Εξαγοράζει τη βρετανική Hotel Chocolat έναντι 662 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mars: Εξαγοράζει τη βρετανική Hotel Chocolat έναντι 662 εκατ. δολαρίων
Η βρετανική Hotel Chocolat συμφώνησε να αποδεχθεί την προσφορά ύψους 662 εκατομμυρίων δολαρίων από την Mars, με την εταιρεία που ειδικεύεται στην σοκολάτα, να υποκύπτει στις ορέξεις του αμερικανικού κολοσσού για διεθνή επέκταση.  

Ο παγκόσμιος κολοσσός στον κλάδο των τροφίμων, Mars ανακοίνωσε πως προχώρησε στην εξαγορά της βρετανικής Hotel Chocolat έναντι 543 εκατ. λιρών (662 εκατ. δολάρια), για να βοηθήσει την εταιρεία να εξαπλωθεί στο εξωτερικό.

Η Hotel Chocolat ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια, έχοντας ως στόχο να δώσει καινούργιο ενδιαφέρον στον κόσμο της σοκολάτας, φέρνοντας ηθική και προσιτή πολυτέλεια, στους κεντρικούς δρόμους της Βρετανίας, με τον συνιδρυτή Angus Thirlwell να παραμένει διευθύνων σύμβουλος μέχρι σήμερα.

Η προσφορά 375 πενών ανά μετοχή που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, αντιστοιχεί σε 170% premium σε σύγκριση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής μία ημέρα πριν την προσφορά, και αναμένεται να βάλει ένα τέλος στην επταετή «θητεία» της Hotel Chocolat ως εισηγμένη εταιρεία.

Η Hotel Chocolat, διαθέτει μία φάρμα στην Saint Lucia όπου παράγει οργανικό κακάο και η εταιρεία λειτουργεί το πολυτελές ξενοδοχείο Rabot Hotel. Επίσης, κυκλοφορεί βιβλία συνταγών σοκολάτας και παράγει εφευρετικές γεύσεις που αντικαθιστούν την ζάχαρη για χάρη του κακάο. Η εταιρεία «ταίριαξε» από την αρχή με τις προτιμήσεις των καταναλωτών στην Βρετανία και πλέον μετρά 130 καταστήματα στη χώρα, αλλά και μία παρουσία στην Ιαπωνία μέσω εταιρικής συμφωνίας.

Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα το τελευταίο οικονομικό έτος, με την μετοχή της να πέφτει 11% μέχρι τώρα το 2023 ενώ όπως αναφέρεται για την υπερπόντια επέκταση της θα απαιτηθεί σημαντική επένδυση.

Όπως ανέφερε ο Thirlwell, που θα παραμείνει στη θέση του μετά την εξαγορά από την Mars, δήλωσε πως «η ανάπτυξη θα είναι πιο γρήγορη υπό τη νέα διεύθυνση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tencent: Ετήσια αύξηση 39% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη στο γ' τρίμηνο του 2023

Burberry: Η πτώση των πωλήσεων ειδών πολυτελείας θέτει σε κίνδυνο τον στόχο των εσόδων

Siemens: Καθαρά κέρδη - ρεκόρ 8,5 δισ. ευρώ για το 2023- Αυξημένο μέρισμα στους μετόχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider