Για τι θέλει να τον θυμούνται όταν «φύγει» ο συνιδρυτής της Apple

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για τι θέλει να τον θυμούνται όταν «φύγει» ο συνιδρυτής της Apple
Στιβ Βόζνιακ / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Ο συνιδρυτής της Apple θα σκεφτεί τα αστεία που είπε και το γέλιο που μοιράστηκε με την οικογένεια και τους φίλους - και θέλει και οι εκείνοι να κάνουν το ίδιο.

Στο τέλος της ζωής του, ο Στήβεν Βόζνιακ δεν θα μετρήσει την ευτυχία του με βάση το μέγεθος της κεφαλαιοποίησης της Apple ή την προσωπική του περιουσία. Αντιθέτως, ο συνιδρυτής της Apple θα σκέφτεται τα αστεία που είπε και το γέλιο που μοιράστηκε με την οικογένεια και τους φίλους - και θέλει και οι εκείνοι να κάνουν το ίδιο.

«Θέλω να πεθάνω ενθυμούμενος τις φάρσες μου και τα αστεία που έκανα. Αποφάσισα ότι η ζωή, για μένα, δεν είναι η υστεροφημία. Αφορά αποκλειστικά την ευτυχία» επεσήμανε ο 73χρονος, προσθέτοντας πως υπάρχει μια απλή εξίσωση για την εύρεση της ευτυχίας: Χαμόγελο μείον κατσουφιάσματα. «Στην περίπτωσή μου, τα χαμόγελα προέρχονται συχνά από την οικογένεια, τη μουσική και την κωμωδία», τόνισε.

Η αγάπη του Βόζνιακ για την κωμωδία κάποτε τον έφερε σε μπελάδες στο σχολείο. Το 1969, αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο για εισβολή στα συστήματα υπολογιστών ενώ και τελικά συνίδρυσε την Apple με τον Στιβ Τζομπς το 1976. «Η ευτυχία δεν είναι ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Ο τρόπος που γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι έχει να κάνει με την εσωτερική μας ηρεμία. Το να βρίσκετε πράγματα για τα οποία πρέπει να είστε ευγνώμονες εν μέσω δυσκολιών - όπως τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή η καλή σας υγεία - μπορεί να μετατοπίσει τον εγκέφαλό σας σε μια πιο αισιόδοξη νοοτροπία και να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτές τις προκλήσεις, πρόσθεσε.

«Πρέπει να μάθετε τι σας κάνει ευτυχισμένους και να το αναζητήσετε. Οι άνθρωποι συχνά δυσκολεύονται να βρουν την ευτυχία επειδή τη βλέπουν ως προορισμό - αν παντρευτούν ή κάνουν παιδιά ή πάρουν μεγάλη προαγωγή, τελικά θα είναι ευτυχισμένοι» επισημαίνει ο κοινωνιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Άρθουρ Μπρουκς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Μόσχα «πάγωσε» assets των Deutsche Bank, Commerzbank και UniCredit

Wall Street: Tι οδήγησε τον Dow Jones σε ρεκόρ όλων των εποχών - Γιατί θα συνεχιστεί το ράλι

Harbor Lab: Ψήφος εμπιστοσύνης 16 εκατ. δολαρίων από ευρωπαϊκό fund στην ελληνική startup

gazzetta
gazzetta reader insider insider