Βασίλης Παλαμήδης (PAL): Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο έχει σχεδόν σβήσει – Είμαστε όλοι καλά

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασίλης Παλαμήδης (PAL): Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο έχει σχεδόν σβήσει – Είμαστε όλοι καλά
Τι δηλώνει στο insider.gr ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου στην Κάτω Κηφισιά.

«Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο έχει σχεδόν σβήσει. Απομένουν ελάχιστες εστίες. Ευτυχώς είμαστε όλοι καλά». Αυτό δήλωσε πριν από λίγο στο insider.gr ο Βασίλης Παλαμήδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας PAL SA, στο εργοστάσιο της οποίας σημειώθηκε έκρηξη και φωτιά το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πρόκειται για εργοστάσιο ανοξείδωτων σκευών στην Κάτω Κηφισιά και συγκεκριμένα επί της οδού Αιγιδών. Η εταιρεία παρασκευάζει μαγειρικά σκεύη τα οποία διαθέτει στη λιανική. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, η φωτιά είχε επικεντρωθεί στους αποθηκευτικούς χώρους του εργοστασίου, ωστόσο είναι πολύ νωρίς να αποτιμηθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς.

Ήχησε το 112 - Διακοπή κυκλοφορίας

Με αφορμή την έκρηξη και την φωτιά εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112 για την προστασία των πολιτών από τους πυκνούς καπνούς. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Λόγω της φωτιάς, νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Κηφισίας, στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ποια είναι η εταιρεία

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1947 ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής σκευών μαγειρικής, η οποία αργότερα θα γίνει η Παλαμήδης ΑΕ. Το 1960 εγκαταστάθηκε νέος εξοπλισμός παραγωγής. Η παραγωγή στράφηκε στα ανοξείδωτα είδη κουζίνας. Το 1990 η εταιρεία επεκτείνει την προϊοντική σειρά της ξεκινώντας να παράγει αντικολλητικά προϊόντα κουζίνας, ενώ τρία χρόνια αργότερα τα προϊόντα της εξάγoνται σε περισσότερες από 10 χώρες. Το 2008 πολλαπλασιάστηκαν οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της εταιρείας και μετά από μια επταετία η μονάδα παραγωγής κουζινικών ειδών μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγωτά Δωδώνη: Νέο κεφάλαιο ανοίγει η συμφωνία με Βενέτη - Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ στη διετία

Σούπερ μάρκετ: Το μέλλον περνά από τα... αυτόματα ταμεία 

Σε ένα δυνατό 2024 ποντάρουν τα Attica Stores - Η επόμενη μέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider